Kiyosaki voorspelt dat de dollar zal sterven terwijl BTC naar de 120K gaat

Temidden van voortdurende waarschuwingen dat de Amerikaanse dollar zijn positie als wereldreservemunt zal verliezen, heeft Robert Kiyosaki, de auteur van het bestverkopende boek over persoonlijke financiën ‘Rich Dad Poor Dad’, zijn volgers opnieuw geadviseerd om hun toevlucht te nemen tot activa zoals Bitcoin (BTC).

Specifiek zei Kiyosaki dat de staatshoofden van de BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) op hun volgende top, die op 22 augustus 2023 in Johannesburg, Zuid-Afrika zal beginnen, “goudgesteunde crypto” zouden aankondigen, zoals hij uitlegde in zijn tweet op 11 juli.

Inderdaad, het Russische Engelstalige nieuwsnetwerk RT meldde dat de BRICS-coalitie een nieuwe handelsvaluta zou introduceren die wordt ondersteund door goud, omdat “steeds meer landen in de rij staan om zich bij de groep aan te sluiten”, volgens de screenshots en citaten gedeeld door voormalig journalist Willem Middelkoop op 7 juli.

Volgens de financiële opvoeder zal dit ertoe leiden dat de Amerikaanse valuta “zal sterven” omdat “biljoenen Amerikaanse dollars naar huis terugkeren” en “inflatie door het dak gaat”. Als bescherming tegen de gevolgen, adviseert hij om te investeren in goud, zilver en Bitcoin, waarvan hij gelooft dat het volgend jaar de prijs van $120.000 zal bereiken. Kiyosaki zei hierover het onderstaande:

“22 augustus 2023, Johannesburg, Zuid-Afrika, BRICS-landen kondigen goudgesteunde crypto aan. De Amerikaanse dollar zal sterven. Biljoenen Amerikaanse dollars keren terug. Inflatie door het dak. Koop goud, zilver. Bitcoin naar $120.000 volgend jaar.”

Eerder in april waarschuwde Kiyosaki voor de dodelijke gevolgen van een “inflatie die door het dak gaat”, wat volgens hem zal leiden tot het einde van de middenklasse in de VS, waarbij alleen de rijken en de armen overblijven, waarbij hij een deel van de schuld toeschrijft aan het groene energiebeleid van president Joe Biden.

Bovendien deelde de bekende auteur en investeerder zijn mening dat de Amerikaanse economie zich bevindt op de “Eve of Destruction”, verwijzend naar het populaire nummer van Barry McGuire, waarbij hij opnieuw zijn wantrouwen ten opzichte van de regering uitte en kritiek had op de Federal Reserve voor het bijdrukken van meer geld, zoals gemeld door Finbold op 6 juli.

Ondertussen stond de prijs van Bitcoin op het moment van schrijven op $30.489, met een stijging van 1,37% in de afgelopen 24 uur, een daling van 1,52% in de afgelopen zeven dagen en een winst van 18,45% in de afgelopen maand, volgens de laatste gegevens van 11 juli.

Interessant genoeg lijkt het onderzoek van Standard Chartered Bank de voorspellingen van Kiyosaki over de prijs van Bitcoin te ondersteunen, aangezien de bank zei dat het zijn eerdere prijsdoel voor Bitcoin had verhoogd van $100.000 naar $120.000 tegen het einde van 2024, terwijl het dit jaar zou kunnen stijgen naar $50.000, volgens de studie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!