Blockchain Association ondersteunt Coinbase in haar rechtszaak tegen de SEC

Pro-crypto lobbygroep Blockchain Association heeft bewijs gepresenteerd ter ondersteuning van de populaire cryptocurrency-beurs Coinbase in haar juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De groep presenteerde namelijk bewijs dat de SEC de cryptobeurs onrechtvaardig heeft beschuldigd.

Coinbase vs. SEC

De SEC heeft een rechtszaak aangespannen tegen de populaire beurs Coinbase, waarin wordt beweerd dat het opereerde als een niet-geregistreerde effectenbeurs, broker en clearinginstelling. De toezichthouder beweert dat minstens 13 door de cryptoplatform ondersteunde cryptocurrencies illegaal als effecten werden aangeboden. Coinbase daarentegen betoogt dat cryptocurrencies geen beleggingscontracten zijn en niet als effecten moeten worden beschouwd.

In een op 11 augustus ingediende verklaring bij de Amerikaanse Southern District Court of New York heeft de Blockchain Association haar steun uitgesproken voor de bewering van Coinbase en toegevoegd dat het Congres de SEC geen regelgevende autoriteit heeft verleend over de crypto-industrie. De verklaring bevatte de volgende uitspraak:

“Amici zijn het volledig eens met deze argumenten en presenteren deze samenvatting om te benadrukken dat cryptocurrencies een belangrijke ontwikkeling zijn in een snel uitbreidende markt, en dat de belangrijkste vraagstukken van de leerstelling voorkomen dat de SEC zichzelf enorme bevoegdheden toekent die het Congres nooit expliciet heeft verleend.”

Beschuldigingen tegen de SEC

De Blockchain Association verklaarde verder dat de SEC autoriteit claimt die niet is verkregen tijdens het wetgevingsproces wanneer het zijn eigen beleggingscontract en effecteninterpretatie gebruikt. De organisatie sloot haar verklaring af met het volgende:

“De SEC probeert nu de controle over het wetgevingsproces over te nemen en de macht te verwerven om enorme economische en politieke problemen voor zichzelf op te lossen… Deze poging van de SEC om deze brede autoriteit te verkrijgen zonder duidelijke toestemming van het Congres en in strijd met haar eerdere verklaringen over de reikwijdte van haar bevoegdheden, moet worden verworpen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!