Zijn NFT’s bezig met een comeback? Aantal verkopen overschrijdt $100 miljoen

De bearmarkt is zwaar geweest voor alle crypto-gerelateerde producten, echter hebben NFT’s een erg grote daling te verduren gekregen. Nu ziet de sector echter weer een opleving, gezien belangrijke statistieken een toename laten zien op wekelijkse basis.

Aantal NFT-verkopen stijgen

Met de wereldwijde populariteit van NFT’s in 2021 vertoonden NFT-collecties die in deze periode op de markt opvielen aanzienlijke stijgingen binnen korte tijdspannes. NFT-marktplaatsen zoals OpenSea zagen ook een aanzienlijke toename van het handelsvolume en het aantal gebruikers gedurende deze periode.

Echter, met de cryptocurrency-markt die tegen het einde van 2021 opnieuw daalde en een langdurige neerwaartse trend doormaakte, had deze daling in de markt ook een aanzienlijke invloed op NFT’s. NFT-collecties die snel hoge waardestijgingen hadden geregistreerd, daalden snel en leden aanzienlijke verliezen in procentuele termen.

Aan de andere kant is, ondanks een daling van verschillende kritieke statistieken in de afgelopen tijd, een nieuwe stijging in wekelijkse NFT-verkopen geregistreerd. Volgens gegevens en statistieken gedeeld door CryptoSlam, een gegevensprovider voor het NFT-ecosysteem, zijn de wekelijkse NFT-verkopen met meer dan 6% gestegen in vergelijking met de vorige week, waarbij de $100 miljoen werd overschreden.

Wekelijkse NFT-verkopen overschrijden $106 miljoen

Volgens de nieuwste gegevens bedroegen de wekelijkse NFT-verkopen $106,87 miljoen, met een stijging van 6,5% ten opzichte van de vorige week. Ongeveer 56% van de totale NFT-verkopen tijdens de wekelijkse periode waren op Ethereum-gebaseerde NFT’s. Binnen de afgelopen 7 dagen waren op Ethereum-gebaseerde NFT’s namelijk verantwoordelijk voor een bedrag van $61,06 miljoen.

Hoewel Ethereum NFT’s een groot deel van de verkopen vertegenwoordigen, stonden op Polygon-gebaseerde NFT’s op de tweede plaats met een verkoopvolume van $13 miljoen, wat een stijging van 92,07% betekent in vergelijking met de vorige week. Het totale verkoopvolume van op Solana-gebaseerde NFT’s overschreed $9 miljoen, wat een stijging van 30,54% betekent ten opzichte van de vorige week.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!