PayPal’s stablecoin gaat een enorme impact hebben op ETH, aldus analist

Bloomberg Intelligence crypto marktanalist Jamie Coutts voorspelt dat de nieuwe stablecoin van PayPal, genaamd PayPalUSD (PYUSD), een enorme impact zal hebben op Ethereum (ETH). Coutts stelt dat er aanzienlijk groeipotentieel is voor Ethereum, zelfs als slechts een klein percentage van de bestaande klantenbasis van PayPal de stablecoin adopteert. Deze stablecoin streeft ernaar om een vaste verhouding van 1:1 met de Amerikaanse dollar te behouden en is gebouwd op het Ethereum-netwerk. Hij gaf het volgende aan:

“De aankondiging van PayPal is nog niet ingeprijsd. PayPal heeft 435 miljoen actieve accounts, tegenover 1 miljoen actieve Ethereum Layer-1/Layer-2 adressen. Als 1% een dollarbalans omzet in PYUSD (4,35 miljoen) en het gaat gebruiken, dan zijn de gevolgen voor het Ethereum-ecosysteem en ETH, het activum, enorm.”

Coutts gaf ook aan dat hij optimistisch is over het layer-1 (L1) smart contract platform, nadat een uitbreiding van layer-2 (L2) projecten minder nadelige invloed had op de financiën van ETH dan hij had verwacht.

“De dubbele verrassing van snellere L2-adoptie en minder dan verwachte kannibalisatie van de L1-financiën vergroot ons vertrouwen in het potentieel van Ethereum om meer waarde te vergaren dan alternatieve L1-netwerken gedurende de cyclus.”

De analist merkte op dat de zijwaartse prijsbeweging van ETH niet het volledige verhaal vertelt van wat er gaande is in het ecosysteem, inclusief netwerkontwikkeling en toenemend staken van Ethereum.

“Een Platte Prijs Verhult Verbeterende Waarde-Accumulatie:

  1. Het netwerk bevindt zich weer op een groeipad, gedreven door groeiende L2-netwerken en minder strenge monetaire beperkingen.
  2. Grotendeels deflatoir ondanks de bearmarkt (pre-merge inflatie was 4%+).
  3. Ondanks verminderde activiteit is het gestaakte ETH-vermogen in drie maanden met 38% gestegen.”

Volgens Coutts neemt de accumulatie van ETH toe tijdens de stagnerende crypto-markt.

“Terwijl de activiteit afneemt, tonen investeerders toch agressief accumulatiegedrag. Het totale aantal adressen met een niet-nul saldo overschrijdt 100 miljoen, waarbij meer dan 1,7 miljoen portefeuilles minstens één ETH bevatten.”

Coutts merkte verder op dat het netwerk van ETH 3 keer zoveel inkomsten genereert in vergelijking met het vierde kwartaal van 2022.

“Afhankelijk van hoe je het bekijkt, is de waarde in dollars van het BNP/inkomen van het netwerk, hoewel aanzienlijk gedaald sinds 2021, met 3x toegenomen vanaf het dieptepunt in het vierde kwartaal van 2022 en loopt nu voor op de prijs. L1 genereert ongeveer $6 miljoen aan vergoedingsinkomsten per dag – 80% wordt verbrand (terugkoop) en de rest wordt betaald aan validators (dividend).”

Hij merkte ook op dat de stijging van de vergoedingen vergelijkbaar is met een patroon uit 2020 dat leidde tot een bull-markt voor ETH.

“De vergoedingen van 2023 zijn met 176% gestegen ten opzichte van de prijs, een stijging van 53%. De relatie tussen beide was leerzaam voor de laatste bull-markt, toen de vergoedingen in 2020 de prijs overtroffen na een tweejarige daling.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!