Wells Fargo manager gelooft dat de XRP prijs $100 kan bereiken

Shannon Thorp, een business support manager bij Wells Fargo, heeft onlangs op Twitter een gedurfde voorspelling gedeeld voor XRP, de eigen cryptocurrency van het in San Francisco gevestigde blockchain-bedrijf Ripple Labs.

Met behulp van haar nauwkeurige berekeningen en rekening houdend met verschillende factoren, presenteerde Thorp een conservatieve korte termijn prijsvoorspelling voor XRP, waarbij ze suggereerde dat de waarde ervan op korte termijn (de komende vier tot zeven maanden) tussen de $100 en $500 zou kunnen bereiken.

Om tot deze voorspelling te komen, overwoog Thorp verschillende belangrijke variabelen die XRP’s toekomst zouden kunnen beïnvloeden, waaronder een analyse van de circulatie en adoptie van de cryptocurrency door banken, liquiditeitsverschaffers en overheden. Door deze aspecten te evalueren, projecteerde ze de potentiële liquiditeitsterkte (LS) van XRP, waarbij ze suggereerde dat deze biljoenen dollars zou kunnen bereiken als deze breed werd gebruikt bij verschillende financiële instellingen.

De expert hield ook rekening met de recente uitspraak in de zaak SEC vs. Ripple, de recente aankondiging van FedNow en het voorgestelde wetsvoorstel inzake crypto-regulatie dat momenteel door de Senaat wordt overwogen. Volgens haar zijn dit stappen in de goede richting voor XRP en andere cryptocurrencies. Daarnaast benadrukte ze het belang van de toepassing van XRP in berichten en afwikkeling als cruciaal voor het bepalen van zijn traject.

Thorp’s voorspelling was niet alleen gebaseerd op grafieken en technische analyse; ze benadrukte het belang van het overwegen van het potentieel nut en de brede adoptie van XRP. Volgens Thorp maken de snelle afwikkelingstijden en lage transactiekosten van XRP het een veelbelovende kandidaat voor grensoverschrijdende transacties en diverse andere financiële toepassingen.

Omgaan met verdeeldheid binnen de XRP-gemeenschap

Ondertussen, ondanks de gedurfde prijsvoorspelling, uitte Thorp zorgen over de uiteenlopende benaderingen binnen de XRP-gemeenschap om de toekomst ervan te voorspellen. Ze schreef het volgende:

“Naar mijn mening zie ik nu meer dan ooit een verdeeld XRP Army! De ene kant kijkt alleen naar grafieken, volgt aanwijzingen uit het verleden en trends die Bitcoin volgen om korte termijn prijsvoorspellingen te maken. Terwijl anderen zich vastklampen aan bruikbaarheid, in de overtuiging dat partnerschappen en de vervanging van verouderde systemen de prijs zullen stimuleren.

XRP, voor degenen die het niet weten, is GEEN effect! Waarom zouden we blijven doen alsof het dat wel is en prijsvoorspellingen maken op basis van ‘effecten’ in de cryptowereld? Deze logica lijkt tegenstrijdig en houdt tegen wat het Ripple-team vele jaren geleden in gang heeft gezet.”

Thorp daagde vervolgens beide benaderingen uit en stelde dat geen van beide volledig accuraat is gebleken, en moedigde een breder perspectief aan om het ware potentieel van XRP te ontsluiten.

Dat gezegd hebbende, onderstreept Thorp’s positieve voorspelling voor de toekomst van XRP het toenemende belang van XRP in het wereldwijde financiële landschap. De toenemende vraag naar XRP van banken die het gebruiken voor overschrijvingen, gecombineerd met het beperkte aanbod van ongeveer 50 miljard van de 100 miljard, wordt verwacht een aanzienlijke prijsstijging te stimuleren. Bovendien zorgen ontwikkelingen zoals Ripple’s recente oprichting van een hypotheektak op het XRP-netwerk voor verdere impulsen aan de opwaartse trend van de cryptocurrency.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!