Ethereum loopt het risico om met meer dan 50% te dalen ten opzichte van Bitcoin, aldus analist

De veel gevolgde cryptocurrency-analist Benjamin Cowen heeft aangegeven dat één gebeurtenis ervoor kan zorgen dat de Ethereum koers gaat dalen ten opzichte van de Bitcoin koers.

In een nieuw interview met Ran Neuner, gastheer van Crypto Banter, zei Cowen dat het ETH/BTC-paar met meer dan 50% zou kunnen dalen ten opzichte van de huidige waarde van 0,063 BTC, ter waarde van $1.828.

Cowen is van mening dat het ETH/BTC-paar waarschijnlijk een bearish dubbel-toppatroon op de maandelijkse grafiek afdrukt, wat suggereert dat houders elke rally gebruiken om hun ETH naar BTC te verhandelen. Hij zei het onderstaande:

“Voor mij ziet dit er gewoon uit als een enorme distributiefase op het Ether/Bitcoin-paar, vergelijkbaar met wat we de vorige cyclus zagen, waar je gewoon een enorme distributiefase krijgt en je eerste pomp krijgt, je verkoopt het, en dan kun je ga naar uw distributiefase. En ik denk dat dit is waar we nu zijn, waar de kans groot is dat het Ether/Bitcoin-paar naar beneden zal breken.”

Hij benadrukte dat historisch gezien het ETH/BTC-paar over het algemeen daalt in de maanden juni tot en met december, en voorspelde dan ook een daling tot slechts 0,03 BTC ($871), een daling van meer dan 52% ten opzichte van de huidige waarde. Hij gaf het volgende aan:

“Dus wat ik zou denken dat er gaat gebeuren, is dat Ether/Bitcoin zou kunnen dalen tot rond dat niveau van 0,03 (BTC) tot 0,04 (BTC) en zodra de waardering van Ethereum/Bitcoin daar is, denk ik dat dit het einde zou kunnen betekenen van de altcoin afrekening.”

Volgens Cowen zou de belangrijkste factor voor de daling van 52% ETH/BTC een retracement op de aandelenmarkt kunnen zijn. Hij beschreef het als volgt:

“Onthoud dat eind 2017 het Ether/Bitcoin-paar hier viel [op .022 BTC]. Maar toen was het de tweede daling naar dat niveau [in 2018] die het einde betekende van veel van de altcoin-afrekening.

En ik denk dat we die eerste daling hadden, maar we hebben waarschijnlijk nog steeds een secundaire daling nodig naar dat niveau (0,049 BTC), en zelfs vanaf daar zou het kunnen dalen, en dan misschien omrollen en dan proberen een bodem te vinden.

Maar ik denk nog steeds dat dat hier de meest waarschijnlijke uitkomst is. En ik denk dat de reden dat het zou kunnen gebeuren een mogelijke seizoenscorrectie in de S&P 500 is.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!