Coinbase wil support voor Lightning Network toevoegen

Coinbase, de in de VS gevestigde cryptocurrency-exchange, heeft een update gegeven over de mogelijke integratie van Lightning Network-operaties op haar platformen. Het Lightning Network is een schaalprotocol van de tweede laag voor Bitcoin, met als doel gebruikers te laten profiteren van bijna realtime transactietijden en lage kosten.

In reactie op een bericht waarin voormalig CEO van Twitter, Jack Dorsey, kritiek uitte op het negeren van Bitcoin en het Lightning Network in de betalingssector, verklaarde CEO van Coinbase, Brian Armstrong:

“We onderzoeken hoe we Lightning het beste kunnen toevoegen. Het is niet eenvoudig, maar ik denk dat het de moeite waard is. Ik sta volledig achter betalingen met Bitcoin.”

Bovendien verklaarde Armstrong dat Coinbase “waarschijnlijk meer mensen aan Bitcoin heeft toegevoegd dan elk ander bedrijf ter wereld” en nodigde Dorsey uit om samen aan deze taak te werken. Desondanks pleitte Dorsey ervoor om meer middelen te investeren in Coinbase’s “oorspronkelijke focus op Bitcoin en laag-twee-technologieën.” Hij concludeerde:

“We willen een open protocol voor geldoverdracht voor het internet dat niet wordt gecontroleerd door één persoon, bedrijf of overheid.”

Hoewel Armstrong geen specifieke data gaf over de implementatie van Lightning, meldde Victor Bunin, een protocol specialist bij de exchange, dat hij de leiding had over deze taak en vroeg om “inzichten over het toevoegen van ondersteuning, UX-flows, open-source tools, serviceproviders en uitzonderingsgevallen.”

Armstrong beschreef het toevoegen van Lightning Network-ondersteuning aan het platform van Coinbase als een “niet-triviale taak”, wat aangeeft dat het proces enige mate van complexiteit met zich meebrengt. Andere cryptocurrency-ontwikkelaars hebben onlangs hun eigen uitdagingen geuit met betrekking tot het bouwen op Lightning, waarbij ze de moeilijkheid ervan bekritiseren.

Changpeng “CZ” Zhao, CEO van Binance, een exchange die onlangs ondersteuning heeft toegevoegd voor Lightning Network-stortingen en -opnames, verklaarde dat het integreren van technologie om de laag twee (L2) te ondersteunen “ingewikkelder” is dan het op het eerste gezicht lijkt, vanwege het gebruik van on-demand facturen.

Ook Lightspark CEO David Marcus verwees naar het probleem en zei dat bouwen bovenop het Lightning Network “waarschijnlijk minstens 5 keer moeilijker is dan bouwen met andere protocollen”, waarbij hij de ervaring beschreef als “ongelooflijk complex en moeilijk.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!