Litecoin koers neemt een duik na de langverwachte halvering

De Litecoin koers dook woensdagmiddag naar het laagste niveau in een maand tijd, kort nadat het langverwachte halvering evenement had plaatsgevonden. De munt zakte naar een dieptepunt van $86, een niveau dat sinds 30 juni niet meer was gezien, volgens CoinMarketCap.

De prijs van LTC is ongeveer 6% gedaald gedurende de dag en presteerde slechter dan Bitcoin (BTC) en de bredere cryptomarkt, die respectievelijk met 0,8% en 0,5% daalden.

De daling volgde op de derde halvering van Litecoin in zijn geschiedenis sinds 2011. Het evenement vindt ongeveer elke vier jaar plaats – vergelijkbaar met Bitcoin-halveringen – en halveert de beloningen voor miners, waardoor de uitgifte van nieuwe tokens wordt verminderd. In crypto-kringen wordt LTC vaak aangeduid als het digitale zilver, vergelijkbaar met de bijnaam van BTC, het digitale goud.

Echter, de prijsprestaties van LTC rond halveringen verschillen van het gedrag van BTC. Terwijl Bitcoin meestal hoger stijgt na halveringen, hebben de laatste twee gelegenheden voor Litecoin gezien dat de cryptoprijs piekte vóór het evenement en vervolgens maandenlang omlaag gleed. Zo gaf Greg Cipolaro, hoofd van onderzoek bij het digitale activa-investeringsbedrijf NYDIG, het volgende aan in een rapport vorige week:

“De halveringscyclus van Litecoin is een kwestie van anticipatie, waarbij het een dieptepunt en hoogtepunt bereikt voorafgaand aan het halveringsevenement. Dit staat in contrast met Bitcoin, dat goed heeft gepresteerd na zijn halvering in zijn cycli.”

In voorgaande halveringsjaren bereikte LTC ongeveer vier tot zes weken voor het evenement een top en daalde het daarna tijdens de halvering om vervolgens een bodem te vinden, vervolgde Cipolaro.

Deze keer steeg de token tot een hoogtepunt van $112 op 3 juli, waarmee het zijn hoogste prijs van het jaar bereikte, ongeveer een maand vóór de halvering. Sindsdien is de waarde echter met 22% gedaald.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!