Nog minder dan 12 uur tot de LTC halvering, maar wat kunnen we verwachten?

Met nog minder dan 12 uur tot de halvering, volgens NiceHash, is het goed om te kijken wat we kunnen verwachten van het digitale zilver. Gaat de Litecoin koers nog stijgen tot boven de $100 vlak na de halvering? Laten we het bekijken!

De prijs van LTC was erg dichtbij het doorbreken van de dalende wig, na meer dan 27 dagen binnen de consolidatie te zijn gebleven, maar wist het niet te doorbreken door de recente daling van BTC. De volatiliteit van de munt is namelijk aanzienlijk gestegen en wordt binnen grote ranges verhandeld. Vandaar dat de waarschijnlijkheid van een bullish breakout na het halveringsevenement hoger is geworden.

Investeerders blijven LTC verzamelen

Op dit moment is de LTC prijs niet verder dan de wig gestegen, wat aangeeft dat de mogelijkheid van een nieuwe dalende trend opdoemt voor de munt. Ondertussen stapelen zogenoemde de dolfijnen en haaien zich voortdurend op, aangezien de prijs midden juni een enorme opleving onderging. Volgens de gegevens van Santiment hebben deze investeerders samen meer dan 200.000 LTC verzameld.

Zal de LTC koers stijgen?

De stijging van deze niveaus duidt op een groeiend vertrouwen in de naderende opleving, wat de prijs kan helpen een sterke basis te behouden in geval van een bearish gebeurtenis. Gezien de prijsbewegingen en de recente maandelijkse afsluiting, die redelijk bearish was, wordt aangenomen dat de prijs geconsolideerd blijft onder de cruciale steun op $94. Daarom is de mogelijkheid dat deze niveaus boven de nieuw ingekaderde hoofdweerstand uitschuiven ook heel goed mogelijk, aangezien de LTC prijs waarschijnlijk een smalle trend rond deze regio’s zal behouden en deze niet zal overtreffen.

Dit kan de bearish greep op de markt versterken en de LTC-prijs helpen om te dalen naar zijn tussentijdse steun voorafgaand aan de halvering van Litecoin. Het evenement staat echter aan de horizon en men denkt dat de komende halvering de prijzen aanzienlijk zal verhogen, aangezien de handelaren nu vergelijkbare prijsactie verwachten in de komende dagen. De huidige handelsopstelling is echter vrij onzeker en daarom wordt verwacht dat het halveringsevenement de grafieken zal veranderen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!