Ripple stelt dat financiële instellingen astronomische bedragen kunnen besparen met blockchain

Een nieuw onderzoek van het betalingsbedrijf Ripple wijst uit dat financiële instellingen astronomische bedragen kunnen besparen door over te stappen naar blockchain-gebaseerde systemen.

Het onderzoek, uitgevoerd door Ripple in samenwerking met de US Faster Payments Council, heeft 300 leiders in de betalingsindustrie uit 45 landen ondervraagd.

Uit de enquête blijkt dat 97% van de respondenten gelooft dat blockchain-technologie en cryptocurrency een belangrijke of zeer belangrijke rol zullen spelen bij het faciliteren van snellere betalingen binnen de komende drie jaar.

Het rapport vermeldt dat het gebruik van crypto-assets op blockchains ongeveer 80% goedkoper is dan traditionele financiële systemen. De opkomende technologie is ook sneller en transparanter, met meer informatie over het betalingsproces.

Volgens het rapport zouden instellingen tegen 2030 ongeveer 10 miljard dollar kunnen besparen door eenvoudigweg blockchain-technologie te gebruiken voor hun systemen. Het stelt het volgende:

“Voor de respondenten belooft blockchain- en cryptotechnologie met name een transformatie van grensoverschrijdende betalingen. Juniper Research ondersteunt dit idee en wijst op het potentieel van blockchain om aanzienlijke besparingen te realiseren voor financiële instellingen die grensoverschrijdende transacties uitvoeren – naar schatting 10 miljard dollar tegen 2030 dankzij snelle, betrouwbare en transparante betalingen. Waarnemers moeten de transformerende mogelijkheid hier niet onderschatten: de wereldwijde grensoverschrijdende betalingsstromen worden verwacht 156 biljoen dollar te bereiken – gedreven door een samengestelde jaarlijkse groei van 5%.”

Het rapport van Ripple vermeldt ook dat de respondenten, met name in het Midden-Oosten en Afrika, optimistisch zijn over de adoptie van op crypto gebaseerde betalingssystemen voor handelaren. Het zegt hier het onderstaande over:

“De respondenten zien extra gebruiksmogelijkheden voor crypto-gebaseerde betalingen, waarbij meer dan 50% van de ondervraagde leiders geloven dat de meeste handelaren binnen één tot drie jaar crypto-betalingen zullen accepteren. Leiders in het Midden-Oosten en Afrika zijn bijzonder optimistisch: 27% gelooft dat ze deze drempel binnen het komende jaar zullen overschrijden. Het optimisme in deze markten kan voortkomen uit een groeiende interesse in bredere financiële toegang en inclusie, waaronder andere crypto-gebaseerde betalingsoplossingen zoals mobiele betalingen en centrale bank digitale valuta (CBDC’s).”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!