USDT marktwaarde stijgt naar recordhoogte

Ondanks de aanzienlijke daling van de stablecoin-markt sinds het begin van 2023 heeft USDT, de grootste stablecoin in het crypto-ecosysteem qua marktwaarde, een nieuw record gevestigd. De marktwaarde van USDT heeft zijn hoogste punt ooit bereikt en nadert de $84 miljard.

Nieuw Record in Markwaarde voor USDT

Met de aanzienlijke daling van de marktwaarde en het marktaandeel van BUSD en USDC in de afgelopen maanden, heeft USDT zijn marktaandeel in het ecosysteem aanzienlijk vergroot. USDT is momenteel de grootste stablecoin in het crypto-ecosysteem qua marktwaarde en heeft een nieuw record gevestigd. De marktwaarde van USDT heeft zijn hoogste punt ooit bereikt en nadert de $84 miljard, volgens de huidige gegevens.

Volgens gegevens van DeFi Pulse is de marktwaarde van USDT sinds begin juli met meer dan $480 miljoen gestegen, en USDT heeft in deze periode aanzienlijk meer marktaandeel verworven. Ondanks de stijging van de marktwaarde van USDT, heeft de stablecoin-markt in 2023 aanzienlijke verliezen geleden, met een waardevermindering van meer dan $12,17 miljard sinds het begin van het jaar.

Tether in het middelpunt van controverse

Terwijl de marktwaarde van USDT na maanden van groei blijft stijgen en nieuwe records bereikt, heeft Tether, het bedrijf dat USDT uitgeeft, al jaren te maken met verschillende beschuldigingen en aantijgingen. Er zijn beweringen gedaan dat Tether de gedrukte USDT niet voldoende zou ondersteunen met contante reserves en dat het een gebrek heeft aan een transparante managementaanpak, wat heeft geleid tot talloze beschuldigingen tegen de uitgever van USDT.

Hoewel Tether verschillende rapporten over audits heeft gepubliceerd, hebben deze voortdurende zorgen in het publieke domein de discussies aangewakkerd. Tijdens dit proces hebben verschillende regelgevers, waaronder functionarissen van de SEC, diverse verklaringen afgelegd over het onderwerp.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!