Solana zal beter gaan presteren dan Ethereum, aldus analist

Raoul Pal, CEO van Real Vision, heeft onlangs aangegeven dat Solana (SOL) waarschijnlijk zijn opwaartse trend zal voortzetten ten opzichte van zijn grootste rivaal Ethereum (ETH).

In een nieuwe blogpost zei de voormalige Goldman Sachs-manager dat hij het paar Solana versus Ethereum (SOL/ETH) nauwlettend in de gaten houdt, waarna hij aangaf dat Solana momenteel beter presteert dan Ethereum nadat het paar uit een dalend kanaal is ontsnapt. Hij zei het onderstaande:

“Ten slotte is SOL meer dan 30% gestegen ten opzichte van de maand (+150% year-to-date!) en heeft het de neerwaartse trend ten opzichte van ETH doorbroken. Dit is iets dat we al een tijdje verwachten en we denken dat deze trend zich hoger zal voortzetten.”

In een nieuwe strategiesessie zei de macrogoeroe tevens dat hij gelooft dat de bredere cryptomarkten in de huidige cyclus waarschijnlijk beter zullen presteren dan andere activaklassen, daarbij verwijzend naar een bredere wereldwijde acceptatie en aanhoudende devaluatie van fiatvaluta. Hij gaf het volgende aan:

“[Crypto] presteert beter dan alles in dit soort cycli. Net als technologie wordt het aangedreven door de devaluatie van centrale banken, van de fiat-valutamarkt, met name de wereldreservevaluta van de dollar, maar eigenlijk allemaal samen.

En bovendien wordt het gedreven door de seculiere trend. De adoptietrend van crypto is enorm. Het zijn nu 421 miljoen portefeuilles. Het blijft elk jaar stijgen. Zelfs vorig jaar in een bearmarkt groeide het met 40%. Dus in de komende jaren zullen we dat aantal waarschijnlijk vrij snel opvoeren tot een miljard.

Er staat ons dus een enorme verandering te wachten. De lopende adoptie. We hebben nog digitale valuta van de centrale bank die, of je het nu leuk vindt of niet, nog steeds een acceptatie van blockchain-technologieën is.

We hebben ook betalingsrails en al dat soort dingen. Bovendien kijken mensen naar tokeniserende activaprijzen zoals obligaties en dat soort dingen. Dus de financiële wereld beweegt zich naar blockchain, wat een kernthese van mij is.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!