Pal: Bitcoin ETF zal zorgen voor een toestroom van het grote geld

Raoul Pal, CEO van Real Vision, voorspelt dat de goedkeuring van een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) een snelle instroom van kapitaal in de crypto-activamarkten zou veroorzaken.

In een nieuw interview met Lark Davis zegt de voormalige Goldman Sachs-executive dat de goedkeuring van een spot BTC ETF zou kunnen samenvallen met een al opwarmende crypto-markt.

Onder die omstandigheden zullen investeerders zich naar Bitcoin haasten, omdat ze geen kans willen missen om te profiteren van een mogelijke stijging naar een all-time high:

“Ik heb altijd gezegd dat de ETF er niet toe doet tenzij de markt momentum heeft. Als er momentum is, ontstaat er een zuigend geluid dat RIA’s in de Verenigde Staten, individuele investeerders en pensioenfondsen en anderen aantrekt. En zie daar, we zitten in het midden van de crypto-lente waarin de zaken echt beginnen op te warmen. En dat geluid van FOMO (fear of missing out) dat je in de verte hoort, komt steeds dichterbij. En dat zal deze mensen binnenhalen.

Dus als we doorgaan zoals we nu bezig zijn en de prijzen stijgen, en laten we zeggen dat Bitcoin $40.000 is tegen de tijd dat de ETF wordt gelanceerd, dan zal er blinde paniek ontstaan. Omdat iedereen min of meer weet dat het een cyclisch bezit is, en dat het enorme rendementen kan opleveren wanneer de cyclus begint. Dus ik denk dat dit in de achterhoofden van veel mensen zal spelen die nu buiten de markt staan. Met de Bitcoin ETF zullen ze er meer door verleid worden.”

Volgens Pal zou het geld dat in Bitcoin stroomt al snel andere digitale activa ondersteunen, omdat mensen hun winsten van BTC nemen en herinvesteren in andere digitale activa, waaronder non-fungible tokens (NFT’s):

“Dit is zeer positief en het kapitaal dat in de ruimte komt – laten we zeggen dat er $10 miljard in de ETF stroomt – dat geld stroomt vervolgens de ruimte in, mensen nemen winst op hun oorspronkelijke Bitcoin en herinvesteren het in ETH of Solana of wat dan ook. En voor je het weet, komt het terecht in NFT’s omdat al deze digitale activa een soort aparte wereldeconomie vormen, bestaande uit kleinere economieën zoals ETH en Bitcoin, en zodra er nieuwe buitenlandse directe investeringen in een economie komen, groeit het. En dat is wat er gaat gebeuren.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $29.905, een daling van 0,8% in de afgelopen 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!