Miljardair: De cryptowereld maakt grote stappen

Galaxy Digital CEO Mike Novogratz zei medio mei dat hij “bad voor vier dingen” die hij geloofde dat de prijzen van cryptovaluta zouden stimuleren.

De crypto-miljardair zegt nu dat hij niet had verwacht zoveel vooruitgang te zien op zijn verlanglijstje in zo’n korte tijd:

“Acht weken geleden bad ik voor vier dingen die kunnen helpen bij het stimuleren van de prijzen van crypto:

  1. De Fed die het verhogen van de rente pauzeert
  2. Ripple wint de rechtszaak
  3. Bitcoin ETF (beursgenoteerd fonds)
  4. Binance/CZ (Changpeng Zhao) schikt met de federale autoriteiten.”

Zijn lijst bevatte het pauzeren van renteverhogingen door de Amerikaanse Federal Reserve, Ripple die de rechtbankzaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC) wint, de oprichting van een Bitcoin (BTC) spot exchange-traded fund (ETF) en Binance en de CEO Changpeng Zhao die een schikking bereiken met de Amerikaanse overheid.

Novogratz gaat verder:

“Ik had niet zoveel vooruitgang verwacht op ten minste drie van mijn vier wensen. De Fed zal nog één keer de rente verhogen en dan pauzeren. De overwinning van Ripple zou Biden/Gensler aan tafel moeten krijgen met [Republikeinen] om wetgeving voor elkaar te krijgen. Een ETF is een kwestie van wanneer, niet van of. Geen inzicht over Binance nog, maar ik blijf bidden.”

Vorige week voorspelde Novogratz in een interview met CNBC dat Bitcoin tegen het einde van het jaar op een hoger prijsniveau zal staan:

“Ik denk dat het [Bitcoin] het jaar hoger eindigt. We consolideren tussen $28.000 en $32.000.

Ik denk dat als we het hoogste punt doorbreken [rond $31.500], we een mooie sprong omhoog zullen maken. Dat zou kunnen gebeuren wanneer de Fed daadwerkelijk van koers verandert en terugdeinst.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld tegen $29.913. De cryptovaluta met de hoogste marktkapitalisatie is in de afgelopen 24 uur meer dan 1% gedaald.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!