Scaramucci: Biljoenen dollars zullen de cryptomarkt betreden

CEO Anthony Scaramucci van SkyBridge Capital voorspelt dat explosieve innovatie rond digitale activa biljoenen dollars naar de crypto-markten zal trekken. In een nieuw interview met podcaster Brian Rose van London Real zei Scaramucci dat crypto het potentieel heeft om efficiënter en kosteneffectiever te zijn dan traditionele financiële systemen, en om die reden zullen digitale activa uiteindelijk veel breder worden geadopteerd.

De hedgefondsmanager bespreekt de uitspraken van Marc Andreessen, medeoprichter van investeringsmaatschappij Andreessen Horowitz, die uitlegde hoe crypto en blockchaintechnologie het traditionele financiële systeem zouden kunnen verstoren. Het onderstaande werd aangegeven:

“De blockchain, cryptocurrency en web3 kunnen groter zijn dan het internet zelf. En als je eigenlijk begrijpt wat er gebeurt, en Marc Andreessen heeft dit beter gezegd dan ik, hij heeft de Netscape-browser uitgevonden [en hij] is een belangrijk onderdeel van web1. Hij zei: ‘Oké, dit is groter dan Web1. Waarom? Omdat het transacties zal ontvlechten. Het zal derde partijen uit het systeem verwijderen. Er zullen veel kosteloze dingen gebeuren, waarbij kosten die eens door banken en andere tussenpersonen in rekening werden gebracht niet langer in rekening gebracht kunnen worden omdat de technologie zo goed is.’

“We vertrouwen elkaar niet, maar als je technologie hebt waarin je elkaar niet hoeft te vertrouwen en je dit vertrouweloze bilaterale systeem kunt hebben waarin ik waarde aan jou kan overdragen, en jij waarde aan mij zonder een derde partij, dan zullen er belachelijk grote kostenbesparingen zijn en er zullen belachelijk grote niveaus van economische innovatie worden losgelaten.”

Volgens Scaramucci zou de totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies in slechts een paar jaar meer dan vier keer zo groot kunnen worden als de huidige waarde van $1,172 biljoen. Hij gaf hierover het volgende aan:

“Maar ik kan je vertellen dat over vijf jaar, of tien jaar, de aandelenmarkt hoger zal staan, de Nasdaq hoger zal staan. Er zal meer groei zijn in de crypto-ruimte. [CEO van Ark Invest] Cathie Wood zal waarschijnlijk gelijk hebben wat betreft prijsstijgingen. Deze $900 miljard aan totale marktkapitalisatie kan over de komende paar jaar $3 biljoen, $4 biljoen of $5 biljoen zijn. En ik wil er deel van uitmaken.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!