XRP wordt snel toegevoegd op verschillende exchanges na juridische uitspraak

Ripple’s grote overwinning in de juridische strijd tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft de trends in de cryptocurrency-industrie veranderd, waardoor sommige exchanges opnieuw ondersteuning voor XRP hebben toegevoegd. Industrieleiders zoals Coinbase, Crypto.com, Kraken en Bitstamp zijn enkele van degenen die enkele uren na het bekend worden van het nieuws hun handelsdiensten met de token opnieuw hebben gelanceerd.

De crypto-gemeenschap verwelkomde de baanbrekende overwinning die Ripple behaalde tegen zijn al lange tijd concurrent (de SEC) op 13 juli met groot enthousiasme. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de uitspraak van de rechter dat de enterprise blockchain-provider destijds geen effectenwetten heeft overtreden bij de verkoop van XRP-tokens op openbare exchanges, diende als een prikkelfactor voor het activum.

De koers steeg met maar liefst 70% in de daaropvolgende uren en bereikte een hoogtepunt van $0,95, wat een piek van 19 maanden betekende. Bovendien steeg de marktkapitalisatie naar meer dan $41 miljard, waarmee XRP BNB voorbijstreefde als de op drie na grootste digitale activa, met ongeveer $1 miljard meer. Momenteel wordt XRP verhandeld rond de $0,78.

Deze ontwikkeling heeft de token tot een aantrekkelijk doelwit gemaakt voor meerdere cryptocurrency-beurzen die het ooit ondersteunden, maar uiteindelijk van hun platforms verwijderden. De in de VS gevestigde Coinbase prees het succes van Ripple en omschreef het als een overwinning voor de hele branche. Het bood ook handelsparen XRP-USD, XRP-USDT en XRP-EUR aan voor haar klanten.

Het bedrijf heeft in januari 2021 de diensten met het token opgeschort (een paar weken nadat de SEC de rechtszaak tegen Ripple had aangespannen). Het beloofde echter “juridische ontwikkelingen” met betrekking tot XRP in de gaten te houden en klanten bij te werken wanneer er meer informatie beschikbaar komt.

Ook Kraken heeft ondersteuning toegevoegd voor de native token van Ripple. Klanten hebben sinds de introductie van het aanbod meer dan 273 miljoen XRP gekocht via het platform, wat overeenkomt met ongeveer $212 miljoen. Crypto.com is ook toegetreden tot de club en zegt dat gebruikers XRP kunnen kopen in meer dan 20 fiat-valuta’s, waaronder USD, EUR en GBP.

Vervolgens heeft Bitstamp de handelsdiensten met de munt hervat. De optie is echter alleen beschikbaar voor Amerikaanse klanten. De door de Winklevoss-tweeling geleide cryptocurrency-exchange Gemini heeft ook interesse getoond om het activum opnieuw op te nemen nadat ze het vonnis van de rechter hebben gehoord dat XRP geen effect is. Niettemin heeft het nog geen definitieve beslissing genomen. Het onderstaande werd op Twitter aangegeven:

“Gezien de uitspraak van vandaag dat de verkoop van XRP op exchanges geen effect is, onderzoekt @Gemini de notering van XRP voor zowel spot- als derivatenhandel.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!