Novogratz denkt dat Bitcoin hoger zal staan aan het eind van het jaar

De oprichter en CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, schetst de mogelijke koers voor Bitcoin (BTC) enkele weken nadat er een reeks aanvragen voor spot BTC exchange-traded funds (ETF’s) is ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). In een nieuw interview met CNBC zei Novogratz dat hij verwacht dat Bitcoin aan het einde van het jaar op een hoger niveau zal staan dan nu het geval is.

Volgens de CEO van Galaxy Digital zou het stopzetten en mogelijk verlagen van de rentetarieven door de Federal Reserve een doorbraak kunnen veroorzaken voor het grootste crypto-activum op basis van marktkapitalisatie. Hij gaf het onderstaande aan:

“Ik denk dat het [Bitcoin] aan het einde van het jaar hoger zal staan. We consolideren tussen $28.000 en $32.000.

Ik denk dat als we de top doorbreken [rond $31.500], we een mooie sprong zullen maken. Dat zou wel eens het moment kunnen zijn waarop de Fed daadwerkelijk van koers verandert en aarzelt.”

Novogratz zei ook dat de spot Bitcoin ETF-aanvragen van institutionele beleggers zoals Invesco en BlackRock positief zijn voor Bitcoin.:

“Wat ik wel denk, is dat BlackRock, Invesco… de groep ETF-aanbieders een echt signaal is dat adoptie eraan komt. Denk er eens over na… [BlackRock CEO] Larry Fink reist de wereld rond en praat met de grootste kapitaalbeheerders. Het wordt heel gemakkelijk wanneer hij daar zegt dat Bitcoin een alternatief is. En als je je zorgen maakt over wie jouw bewaarder is, is de ETF een heel gemakkelijke eerste stap. En het is een eerste stap voor veel mensen.

En dus denk ik gewoon dat als het gebeurt, het een zegel van goedkeuring is van de SEC en de Amerikaanse overheid dat dit een activum is. En er is deze enorme infrastructuur, want vergeet niet dat het niet alleen BlackRock is. Zoals ik al zei, is Invesco groter in ETF’s dan BlackRock. En er zijn veel spelers… De SEC zal er niet slechts één goedkeuren. Dus je zult deze enorme verkoopteams hebben die toegang bieden aan mensen die voorheen geen toegang hadden.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld tegen $31.203.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!