Ripple bespreekt crypto-adoptie en XRP use cases met Britse regering

Ripple, het in de Verenigde Staten gevestigde bedrijf voor grensoverschrijdende betalingen, heeft een ontmoeting gehad met de Britse regering om de mogelijke voordelen van crypto en XRP te bespreken.

In een schriftelijke verklaring die bij het Britse parlement is ingediend, heeft Ripple de potentiële economische en sociale voordelen van het adopteren van cryptocurrency in het Verenigd Koninkrijk uiteengezet.

Het bedrijf wees ook op tal van toepassingen die zijn ingebouwd in XRP, de native cryptocurrency van het bedrijf. Het beschreef ook het XRP Ledger (XRPL), de grootboek achter de cryptocurrency, als een gedecentraliseerd open source project. In een tweet schreef Edo Farina:

“RIPPLE heeft contact gehad met de BRITSE REGERING en het onderstaande document staat op de officiële website van het Britse parlement en beschrijft XRP voor grensoverschrijdende betalingen als een directe brug tussen fiatvaluta’s en de XRPL als een gedecentraliseerde open source.”

Economische en sociale voordelen

Ripple stelde dat cryptocurrency financiële transacties goedkoper, sneller en veiliger kan maken. Dit zou het financiële systeem van het Verenigd Koninkrijk kunnen versterken en nieuwe zakelijke kansen kunnen bieden.

Ripple stelde daarnaast dat cryptocurrency kan bijdragen aan een verbeterde financiële inclusie in het Verenigd Koninkrijk. Dit zou ten goede kunnen komen aan de 1,2 miljoen mensen in het land die geen toegang hebben tot een bankrekening.

Ripple benadrukte tot slot ook de milieuvriendelijkheid van XRP. Volgens het bedrijf heeft XRP een lage milieubelasting in vergelijking met andere cryptocurrencies.

Regelgevingskader moet duidelijk gevormd worden

Ripple benadrukte echter ook het belang van een uitgebreid regelgevingskader voor de cryptocurrency-industrie in het Verenigd Koninkrijk. Volgens het bedrijf is het grootste obstakel waarmee Britse crypto-ondernemingen worden geconfronteerd, een gebrek aan regelgevende duidelijkheid. Het bedrijf drong er dan ook bij de Britse regering op aan om duidelijke richtlijnen te verstrekken voor het reguleren van cryptocurrencies.

De Britse regering heeft al wat stappen ondernomen om de cryptocurrency-industrie te reguleren. In juli 2022 heeft de regering de Financial Services and Markets Bill geïntroduceerd, die crypto-activa onder het toezicht van de Financial Conduct Authority zou brengen. Dit wetsvoorstel heeft tevens op 29 juni 2023 Koninklijke goedkeuring ontvangen.

Positief signaal voor de Britse cryptomarkt

Ripple’s besprekingen met de Britse regering zijn een positief teken voor de toekomstige adoptie van cryptocurrency in het Verenigd Koninkrijk. De focus van het bedrijf op de economische, sociale en milieugerelateerde voordelen van cryptocurrency zou de regering kunnen overtuigen om een meer gunstige regelgevende houding aan te nemen. Dit zou op zijn beurt weer een positieve ontwikkeling zijn voor de wereldwijde cryptocurrency-gemeenschap.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!