Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Investeerder voorspelt nog één daling van 40%, voordat de bullmarkt begint

Een gerenommeerde investeerder, die de cryptobodem van 2022 correct voorspelde, heeft onlangs aangegeven dat hij verwacht dat de cryptomarkt nog één keer zal instorten voordat de nieuwe bullmarkt begint.

Chris Burniske, een partner bij het durfkapitaalbedrijf Placeholder, vertelde zijn 262.300 Twitter-volgers dat ze een crash van maximaal 40% kunnen verwachten voordat de cryptomarkt ergens in 2024 aan zijn aanhoudende bull-run begint. Hij tweette het volgende:

“Da bears krijgen waarschijnlijk nog een kans op een daling van 20%-40% in crypto-activa van hoge kwaliteit dit jaar voordat het feest volgend jaar echt begint in 2025. De vraag is vanaf welke prijzen die daling zal beginnen… De Fed gaat door totdat er iets breekt…”

Volgens Burniske is de voortzetting van het agressieve monetaire beleid van de Federal Reserve de aanleiding voor een daling van de cryptomarkt.

De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, zegt dat meer renteverhogingen dit jaar waarschijnlijk zullen leiden tot een verdere daling van de inflatie. Rentestijgingen hebben er historisch gezien voor gezorgd dat risicodragende activa zoals cryptocurrencies slecht presteerden.

Burniske gaf ook aan dat hij denkt dat de cryptomarkt pas in een bull run terecht zal komen nadat de Nasdaq 100-index (NDX) een adempauze neemt. Om deze voorspelling kracht bij te zetten, citeert de investeerder gegevens van de oprichters van Glassnode, Jan Happel en Yann Allemann, die zeiden dat Bitcoin (BTC) sinds 2019 meerdere keren op grote rally’s is gegaan nadat de NDX was afgekoeld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!