Litecoin koers moet dit niveau overtreffen om te exploderen, aldus analist

Michael van de Poppe, een bekende Nederlandse cryptocurrency-handelaar en analist, tweette onlangs een grafiek waarin hij de toekomstige waarde van Litecoin (LTC) voorspelde. Volgens de expert heeft is er een “nice sweep of the low” op de LTC-grafiek te zien en moet het niveau van $98,50- $99,50 overtreffen om de zaken sneller vooruit te laten gaan. Hij tweette:

De halvering komt er aan

De hoeveelheid gecreëerde LTC (en dus de waarde van de incentives voor miners) zal worden gehalveerd in een vooraf bepaalde gebeurtenis die een “halving” wordt genoemd en die elke vier jaar plaatsvindt. Om deze reden wordt het de “halving” of “halvering” genoemd. De wijziging gaat in op 2 augustus en miners kunnen slechts 6,25 LTC ontginnen in plaats van de huidige 12,5 LTC.

Litecoin is echter niet de enige munt die zo’n evenement door zal maken. In april of mei 2024 staat de halvering van Bitcoin, de meest populaire digitale valuta, gepland. De deflatie- en schaarste-effecten van de halvering zouden in theorie kunnen leiden tot een prijsstijging voor de munt.

Investeerders duiken in LTC

Op 10 mei 2021 bereikte de prijs van Litecoin $412,96, een nieuw record ooit. Op het moment van schrijven wisselt LTC van hand voor $96,44, een stijging van 1,53 procent in de afgelopen 24 uur ten opzichte van de vorige prijs op CoinMarketCap. Dit is 76,58% minder dan zijn hoogste punt ooit. Santiment onthulde onlangs dat het aantal whale-adressen samen met de naderende halvering is gegroeid.

Het aantal LTC-miljonairadressen is de afgelopen vijf maanden gegroeid, met 32 nieuwe portemonnees met 10.000 LTC of meer. Bovendien meldt IntoTheBlock dat Litecoin-houders veel vertrouwen in LTC hebben getoond, aangezien bijna 13% van alle LTC in omloop in meer dan vijf jaar niet van eigenaar is veranderd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!