Analysebedrijf waarschuwt dat een Ethereum-rivaal stoom begint te verliezen

Eén Ethereum (ETH)-rivaal, die sinds begin dit jaar met meer dan 150% is gestegen, verliest momentum, volgens crypto-analysebedrijf Santiment.

Santiment heeft recentelijk aangegeven dat de recente Solana (SOL) rally werd voortgestuwd door de liquidatie van shorts en nu mogelijk stoom begint te verliezen.

Volgens het analysebedrijf was de beste tijd om in te kopen bij Solana de tweede week van juni, toen de financieringspercentages bearish pieken vertoonden. Het gaf het volgende hierover aan:

“Zoals we kunnen zien aan het financieringspercentage van Solana op Binance en DyDx, zou het ideale moment om in te kopen zijn geweest toen we deze ultrakorte financieringspercentages zagen gebeuren in de tweede week van juni. Prijzen kunnen nog steeds blijven stijgen zonder dat shorts worden geliquideerd, maar de kansen worden zeker verlaagd.”

Een financieringspercentage boven nul geeft aan dat het marktsentiment dominanter is, terwijl een percentage in de negatieve niveaus aangeeft dat het marktsentiment dominanter is.

Een stijgende financieringsgraad duidt ook op bullishness, terwijl een dalende financieringsgraad op bearishness duidt.

Op het moment van schrijven is het financieringspercentage van Solana op Binance nu positief op 0,010%. Begin juni zakte de financieringsgraad op Binance naar een negatieve waarde van 0,045%.

Santiment benadrukte ook hoe de afnemende sociale dominantie van Solana sinds het begin van het jaar kan duiden op een gebrek aan steun voor het huidige prijsniveau. Het sloot af met:

Enlarged

“We kunnen ook aan de afname van de sociale dominantie zien dat de sociale dominantie van Solana sinds het begin van het jaar is blijven afnemen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!