SEC-functionaris bekritiseert Bitcoin beleid van de toezichthouder

In een recent interview uitte Hester Peirce, een functionaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), kritiek op de aanpak van de instantie met betrekking tot spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s).

De SEC-functionaris, die in de cryptomarkt bekend staat om haar pro-Bitcoin-houding, beschreef de methoden van de SEC met betrekking tot de regulering van cryptocurrency als verwarrend en teleurstellend. Ze benadrukte ook de noodzaak van duidelijkheid om investeerders in de Verenigde Staten te beschermen.

Regelgevende onzekerheid en uitdagingen Peirce benadrukte de verschillende uitdagingen bij het reguleren van de cryptocurrency-industrie, met name met betrekking tot de recente aandacht voor spot Bitcoin ETF-aanvragen. Ze suggereerde dat de normen van de SEC op dit gebied inconsistent lijken te zijn en niet in lijn zijn met de aanpak van andere producten. Peirce gaf aan dat ze niet in staat is om de redenen achter de afwijzingen van deze aanvragen te begrijpen:

“Ik begrijp de redenen voor onze afwijzingen niet op basis van de feiten en omstandigheden die ik zie.”

Oproep tot consistentie en duidelijkheid Peirce wees erop dat er spot Bitcoin ETF’s zijn goedgekeurd in rechtsgebieden buiten de Verenigde Staten, evenals verschillende op futures gebaseerde Bitcoin ETF’s die binnen het land verhandeld worden. Ze benadrukte het belang van consistente normen voor producten die op de Bitcoin-markt worden verhandeld:

“De normen die we toepassen op producten die op de Bitcoin-markt worden verhandeld, moeten in lijn zijn met onze aanpak van vergelijkbare producten.”

Onlangs heeft Valkyrie Investment, een vermogensbeheermaatschappij, haar spot Bitcoin ETF-aanvraag bijgewerkt en opnieuw ingediend, na vergelijkbare stappen van BlackRock en Fidelity. Tot op heden is er echter nog geen duidelijkheid of een dergelijk product goedgekeurd wordt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!