Winklevoss: SEC-beleid is niks minder dan een ramp geweest voor de VS

Cameron Winklevoss heeft gezegd dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) meer schade aanricht dan goed doet aan crypto-investeerders. De mede-oprichter van de Gemini crypto-exchange vertelde aan zijn 718.700 volgers op Twitter dat de eerdere afwijzingen van de SEC van aanvragen voor een spot Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) niet in het beste belang van investeerders waren.

Winklevoss zei dat hij en zijn tweelingbroer, Tyler Winklevoss, 10 jaar geleden een aanvraag hebben ingediend voor een spot Bitcoin ETF en dat de SEC deze heeft geweigerd. Volgens Winklevoss heeft de afwijzing van de SEC investeerders alleen maar geschaad door hun mogelijkheid om vermogen op te bouwen via blootstelling aan de nummer één digitale asset te beperken. Hij gaf het onderstaande aan:

“Vandaag is het 10 jaar geleden dat Tyler en ik de eerste aanvraag hebben ingediend voor een spot Bitcoin ETF. De weigering van de SEC om deze producten een decennium lang goed te keuren, is een complete ramp geweest voor Amerikaanse investeerders en laat zien hoe de SEC een falende toezichthouder is.

Hier is waarom:

  • ‘beschermde’ investeerders tegen het best presterende activum van het afgelopen decennium.
  • duwde investeerders naar giftige producten zoals de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), die tegen een enorme korting op de intrinsieke waarde wordt verhandeld en astronomische kosten in rekening brengt.
  • duwde spot Bitcoin-activiteit naar buitenlandse, ongelicenseerde en ongereguleerde platformen.
  • duwde investeerders in de armen van FTX en stelde hen bloot aan een van de grootste financiële fraudezaken in de moderne geschiedenis.”

Winklevoss beweerde ook dat de SEC haar wettelijke bevoegdheden overschrijdt met haar aanpak van crypto en roept de hoogste beveiligingsregulator op om zich te richten op haar kernmissie. Hieraan voegde hij het volgende toe:

“Misschien zal de SEC terugkijken op haar teleurstellende reputatie en in plaats van haar wettelijke bevoegdheden te overschrijden en te proberen de poortwachter van het economische leven te zijn, zich richten op het vervullen van haar mandaat om investeerders te beschermen, eerlijke en ordelijke markten te bevorderen en kapitaalvorming te vergemakkelijken. Dit zou veel betere resultaten hebben opgeleverd voor Amerikaanse investeerders.”

Hij gaf vervolgens zijn steun aan degenen die onlangs aanvragen hebben ingediend voor Bitcoin ETF’s.

“In de tussentijd veel succes aan iedereen die de goede strijd voert om Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s tot leven te brengen. Voorwaarts!”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!