Nieuwe tokenstandaard is nu live op Ethereum, genaamd ERC-223

Het ERC-20-token is een van de meest significante Ethereum-tokens. De specificatie van het ERC-20-token is uitgegroeid tot de huidige industriestandaard. Nu is er echter een nieuwe versie bijgekomen.

Dexaran, de medeoprichter van het Callisto-netwerk en de maker van ERC-223, deelde de spannende mijlpaal op Twitter. Dexaran verklaarde dat ERC-223 nu officieel is toegevoegd aan de Ethereum-documentatie en tokenstandaarden. Door deze ontwikkeling heeft Ethereum drie tokenstandaarden: ERC-20, ERC-777 en ERC-223.

Waarom ERC-223?

De ERC-20-tokenstandaard kampt met enkele bekende problemen, zoals onopzettelijk verlies van tokens in contracten die niet zijn ontworpen om te interageren met verzonden tokens. De architectuur van ERC-223 lost dit probleem op door gebruikers in staat te stellen tokens over te dragen naar smart contracts en wallets die hetzelfde doel dienen.

ERC-223 is een superset van ERC-20 waarmee tokens kunnen worden gebruikt als waardeoverdrachtsmiddelen van de eerste klasse bij de ontwikkeling van smart contracts. Het is dus een echte stap voorwaarts naar economische abstractie op applicatie-/contractniveau.

Daarnaast zijn ERC-223-tokens achterwaarts compatibel met ERC-20-tokens, wat betekent dat ERC-223 alle functionaliteiten van ERC-20 ondersteunt en dat contracten en diensten die ERC-20-tokens gebruiken ook werken met ERC-223-tokens.

Ethereum-ontwikkelaars bereiden zich voor op de Cancun-Deneb

De Ethereum Cancun-Deneb (Dencun) upgrade is een langverwachte hard fork die een belangrijke mijlpaal vertegenwoordigt in de voortdurende evolutie van het Ethereum-netwerk. Voortbouwend op het succes van eerdere upgrades, zoals de recente Shanghai-upgrade, heeft Dencun als doel belangrijke verbeteringen te introduceren op het gebied van schaalbaarheid, beveiliging en gebruiksvriendelijkheid.

In de afgelopen week hebben Ethereum-ontwikkelaars de inclusie besproken van een builder override flag in de Engine API, een verhoging van de doel- en maximale bloblimieten naar 3/6 in plaats van 2/4, en voortdurend onderzoek naar het wijzigen van het maximale effectieve saldo van validators.

Twee wijzigingen in de Engine API, een interne API die wordt gebruikt om communicatie te vergemakkelijken tussen de CL- en EL-softwareclients binnen een Ethereum-node, werden tevens besproken met betrekking tot de Deneb-upgrade.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!