Bitcoin koers bereikt hoogste punt in één jaar tijd

Op maandag bereikte de Bitcoin koers zijn hoogste punt in meer dan een jaar. ‘S Werelds grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie bereikte gisteren een prijs van $31.250, volgens CoinGecko, wat de hoogste prijs van Bitcoin sinds juni vorig jaar markeert.

Juni vorig jaar was één van de slechtste maanden voor Bitcoin sinds 2011, waarin de prijs daalde tot $19.000 vanaf ongeveer $30.000. Op dat moment bereikte de inflatie in de VS een hoogtepunt van 9,1%, het hoogste niveau in vier decennia, en verhoogde de Federal Reserve de rentetarieven met 75 basispunten, de grootste verhoging in 28 jaar.

In het afgelopen jaar is de Bitcoin koers echter met 62% gestegen, ondanks meerdere crises zoals de ineenstorting van cryptocurrency exchange FTX en de historische implosie van verschillende regionale banken. Daarnaast wordt de stap van BlackRock om het eerste Bitcoin ETF op te zetten gezien als een teken van institutionele adoptie van crypto.

Ondertussen is de op één na grootste munt op basis van marktkapitalisatie, Ethereum (ETH), ook de afgelopen tijd flink gestegen en wordt verhandeld tegen $1.969 op het moment van schrijven. Hoewel dit niet de hoogste prijs van Ethereum in meer dan een jaar is – de munt klom kort boven de $2.100 in april – is Ethereum in de afgelopen 12 maanden ook met meer dan 85% gestegen.

Niettemin liggen zowel Bitcoin als Ethereum nog steeds 55% en 57% onder hun hoogste niveaus ooit, respectievelijk $69.000 en bijna $4.900, die beide werden bereikt in november 2021.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!