Hackers stelen 94 miljard aan Shiba Inu, maar moeten we ons zorgen maken?

Na een brutale hack van het cross-chain protocol van Poly Network gisteren, zijn er nieuwe onthullingen die meer inzicht geven in de acties van de criminelen achter deze actie.

Colin Wu, een bekende journalist op het gebied van crypto, heeft op basis van informatie van het crypto-inlichtingenportaal Beosin Alert cruciale details over het incident bekendgemaakt.

Volgens de gegevens slaagden de hackers erin om maar liefst 5.196 ETH in te wisselen, wat neerkomt op ongeveer $10,1 miljoen, op het Ethereum-netwerk. Hun potentiële buit blijft echter beperkt vanwege de lage liquiditeit van de andere betrokken tokens, die een waarde hebben van maar liefst $260 miljoen. Daarom worden de gestolen activa, ondanks het succesvol verzilveren van miljoenen dollars aan Ethereum, geconfronteerd met een belangrijke hindernis in de vorm van beperkte liquiditeit.

Daarnaast werd vandaag gemeld door Wu dat Poly Network de diensten heeft opgeschort als gevolg van de aanval. Als gevolg hiervan zijn in totaal 57 activa op 10 verschillende blockchains getroffen, wat de omvang van het incident benadrukt.

Wat is er gebeurd met Shiba Inu (SHIB)?

Bij de protocolhack van gisteren hebben de dieven maar liefst 94 miljard Shiba Inu (SHIB) tokens gestolen, samen met andere waardevolle activa. Opvallend genoeg hebben de aanvallers ook maar liefst 999 biljoen SHIB-tokens vrijgegeven op het Heco-netwerk. Verschillende rapporten suggereren dat de gestolen SHIB-tokens zijn omgezet in Ethereum op de gedecentraliseerde exchange Uniswap en vervolgens zijn opgenomen via verschillende gecentraliseerde platforms in de vorm van dollars.

Ondanks de enorme bedragen die ermee gemoeid zijn, heeft Yu Xian, de oprichter van SlowMist, enige geruststelling geboden aan de getroffen partijen. Hij verklaarde dat een aanzienlijk deel van de door de hackers gestolen activa slechts “lucht” is en niet als echte activa moet worden beschouwd. Met deze verklaring probeert hij de angst weg te nemen dat de acties van de hackers verstrekkende gevolgen kunnen hebben.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!