Analist: Ethereum gaat parabolisch stijgen

Een crypto handelaar die de bodem van de bear market van Bitcoin (BTC) in 2018 juist voorspelde, gelooft dat Ethereum (ETH) op het punt staat voor een enorme stijging in de komende maanden.

De pseudonieme analist Bluntz vertelt zijn 223.300 Twitter-volgers dat Ethereum waarschijnlijk zijn correctieperiode op de lange termijn heeft afgerond en zich klaarmaakt voor een grote uitbraak die mogelijk een einde maakt aan de bear market waar ETH zich momenteel in bevindt.

Volgens de crypto-strateeg zou de rest van 2023 Ethereum kunnen voorbereiden op een parabolische stijging, waardoor het toonaangevende smart contract platform aanzienlijk beter zou presteren dan BTC:

“Dit jaar lijkt zich op te zetten voor een nieuwe bull run, naar mijn mening. ETH heeft een mooie basisstructuur op het USD-paar en ook het BTC-paar vertoont zeer mooie vroege tekenen van omkering op lange termijn. Ik verwacht dat ETH het beter zal doen dan BTC.”

Bron: Bluntz/Twitter

Bluntz is een ervaren beoefenaar van de Elliott Wave-theorie, een geavanceerde benadering van technische analyse die probeert toekomstige prijsbewegingen te voorspellen door de psychologie van de massa te volgen, die zich doorgaans manifesteert in golven. Volgens de theorie ondergaat een bullish asset een vijf-golf rally, waarbij golf drie de steilste stijging aangeeft.

Als we naar de grafieken van Bluntz kijken, suggereert hij dat Ethereum al in de vroege stadia van een golf-drie stijging zit, die ETH zou kunnen stuwen naar bijna $4.000 voordat 2023 eindigt.

Wat betreft zijn verwachtingen voor Ethereum ten opzichte van Bitcoin (ETH/BTC), lijkt hij te voorspellen dat het paar zou kunnen stijgen tot maar liefst 0,09 BTC, wat $2.750 waard is.

Op het moment van schrijven wordt ETH verhandeld voor $1.920.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!