Litecoin nadert Bitcoin op het gebied van dagelijkse transacties

Zoals jullie allemaal wellicht al hebben gezien, is de prijs van Litecoin (LTC) de afgelopen tijd flink gestegen. Zo wordt de munt voor $105,56 verhandeld op het moment van schrijven en is de afgelopen 24 uur met meer dan 24% gestegen. De op de 10e plaats gerangschikte cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is tevens sinds het begin van het jaar ook met meer dan 50% gestegen. Dit is echter niet al het goede nieuws over het digitale zilver.

Het crypto-analyseplatform IntoTheBlock merkte namelijk recentelijk ook op dat het peer-to-peer-betalingsnetwerk in de buurt kwam van het aantal dagelijkse Bitcoin (BTC)-transacties voor de hele maand mei en ook voor het eerst dit kwartaal meer dan 500.000 dagelijkse transacties verwerkte. Het tweette de volgende grafiek:

Image

Het sterke kwartaal van Litecoin is te verklaren gezien het netwerk zijn halvering nadert, een gebeurtenis die elke vier jaar plaatsvindt wanneer de blokbeloning voor het minen van LTC wordt gehalveerd. Dit vermindert het aanbod van Litecoin en leidt vaak tot een prijsstijging.

Litecoinblockhalf.com merkt op dat de komende halvering momenteel naar verwachting zal plaatsvinden op 2 augustus, hoewel die datum kan veranderen.

Ondertussen voorspelt de pseudonieme handelaar genaamd Bluntz zijn 223.300 volgers op Twitter dat de Litecoin koers klaar lijkt om te stijgen voorafgaand aan zijn halveringsevenement. Volgens de crypto-strateeg ziet LTC er zowel op zijn USD- als BTC-paren bullish uit:

“Ik denk dat LTC zich eindelijk klaarmaakt voor de halvering.

Het probeert een uitbraak te realiseren op het USD-paar na een periode van 195 dagen en is ook stevig terug binnen het eerdere doorbraakbereik op zijn BTC-paar, wat wijst op een beweging naar de bovenkant van het bereik.

Een andere waar ik blij mee ben om op lange termijn vast te houden.”

Als we naar de grafiek van de analist kijken, lijkt hij een Litecoin-rally naar $140 te voorspellen. Op het moment van schrijven wordt LTC verhandeld voor $105,56, wat een opwaarts potentieel van meer dan 30% suggereert als Litecoin het doel van Bluntz bereikt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!