Zal juli weer een goed maand zijn voor Bitcoin? En is $45.000 eind 2023 mogelijk?

Een rapport van Matrixport, een financieel dienstverleningsbedrijf voor cryptocurrency, onthult dat investeerders met een positieve kijk op Bitcoin (BTC), ook wel “bulls” genoemd, zich voorbereiden op wat bekend staat als “seizoensgebonden schommelingen”. Dit fenomeen doet zich meestal voor in juli, een maand waarin Bitcoin traditioneel een aanzienlijke rally doormaakt.

Seizoensprestaties van Bitcoin

Volgens het rapport heeft Bitcoin in de afgelopen tien jaar gemiddeld meer dan 11% winst geboekt in de maand juli. Bovendien toont de analyse aan dat van de afgelopen tien jaar er zeven positieve rendementen zijn behaald in deze maand.

De opmerking van het bedrijf over dit onderwerp luidt: “Juli is historisch gezien een maand van sterke oplevingen voor Bitcoin, met een gemiddelde winst van 11% en een succespercentage van 70% in het afgelopen decennium.” Het benadrukt ook dat de rendementen in juli van de afgelopen drie jaar respectievelijk ongeveer 27%, 20% en 24% waren. Deze statistieken versterken de verwachtingen rond de prestaties van Bitcoin in de komende maand.

Marktvooruitzichten: Consolidatie en opwaarts potentieel

Zoals Matrixport suggereert, worden de zomermaanden vaak gekenmerkt door een consolidatiefase voor Bitcoin, met lagere marktactiviteit. Dit wordt echter meestal gevolgd door een opwaartse stijging in september. De voorspelde stijging richting $35.000, gevolgd door een terugval en daaropvolgende beweging richting $40.000, sluit aan bij het historische gedrag van Bitcoin. Investeerders moeten voorzichtig blijven tijdens de consolidatieperiode, gezien de mogelijke marktschommelingen voorafgaand aan de verwachte opleving.

Jaardoel van Bitcoin: $45.000

Het rapport benadrukt dat het zomerseizoen meestal een consolidatieperiode vertegenwoordigt voor Bitcoin, met een relatief rustige augustus gevolgd door een afname van de marktactiviteit in september, wat leidt tot verkoopdruk.

Matrixport voorspelt echter dat de waarde van Bitcoin zal stijgen tot het prijsniveau van $35.000, gevolgd door een daaropvolgende terugval tot ongeveer $30.000. Daarna wordt een verdere stijging verwacht richting de drempel van $40.000. Het jaardoel is vastgesteld op $45.000.

Conclusie

Terwijl cryptocurrency-enthousiastelingen vol verwachting uitkijken naar juli, groeit de anticipatie rondom de seizoensrally van Bitcoin. De historische gegevens en marktanalyse bieden waardevolle inzichten in de mogelijke uitkomsten, waardoor investeerders in staat worden gesteld om zich hiervoor te wapenen. Met een jaardoel van $45.000 toont Bitcoin zijn potentieel voor aanzienlijke groei. Ondanks kortetermijnschommelingen suggereert de algemene koers van Bitcoin een optimistisch vooruitzicht voor investeerders.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat marktcondities en externe factoren invloed kunnen hebben op het behalen van het jaardoel. Het is cruciaal om de prestaties van Bitcoin nauwlettend te volgen en beleggingsstrategieën dienovereenkomstig aan te passen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!