Cryptowet in VK wacht op handtekening van koning Charles

De Britse regering nadert de definitieve goedkeuring van een wetsvoorstel dat cryptocurrencies onder dezelfde regels als traditionele activa zou brengen. Het wetsvoorstel Financiële Diensten en Markten, dat op 19 juni werd goedgekeurd door het Hogerhuis, wacht nu op koninklijke goedkeuring, wat betekent dat de laatste stap de handtekening van koning Charles is.

Dit wetsvoorstel zal het ministerie van Financiën, de Financial Conduct Authority (FCA), de Bank of England en de Payments Systems Regulator in staat stellen officiële regelgeving voor cryptobedrijven op te stellen.

Belangrijke bepalingen van het wetsvoorstel omvatten een nieuw regelgevend kader voor stablecoins, maatregelen om consumenten te beschermen tegen mogelijke fraude en financieel verlies op de cryptomarkt, en een kader om innovatie in de cryptosector te bevorderen met richtlijnen voor de ontwikkeling van diensten en producten.

De goedkeuring van het wetsvoorstel Financiële Diensten en Markten kan een cruciaal moment zijn voor de regulering van cryptocurrencies in het Verenigd Koninkrijk, en zorgt voor de broodnodige juridische duidelijkheid. Zodra het wetsvoorstel koninklijke goedkeuring ontvangt, zal de regering gedetailleerde regelgeving moeten ontwikkelen om de bepalingen van het wetsvoorstel uit te voeren, waarbij van de FCA wordt verwacht dat zij een cruciale rol zal spelen.

Andrew Griffith, de economisch secretaris van het Britse ministerie van Financiën, vertelde CNBC in een interview op 19 april dat het Verenigd Koninkrijk binnen het jaar een alomvattend crypto-wetsvoorstel zal zien, en verklaarde:

“Waar mogelijk willen we zien dat dezelfde activa op dezelfde manier worden gereguleerd, maar er zijn extra mogelijkheden in de crypto-activa of distributed ledger-ruimte en daar willen we gebruik van maken.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!