Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Morgan Creek oprichter: De bullmarkt is bereikt

Morgan Creek Capital-oprichter en CIO Mark Yusko zegt dat Bitcoin (BTC) en de cryptomarkten nu een bullmarkt zijn binnengegaan.

In een nieuw interview met CNBC zegt Yusko dat Bitcoin en de cryptomarkten zich in de vroege stadia bevinden van een nieuwe bullmarkt die tot volgend jaar kan duren, wanneer BTC zijn volgende halveringsevenement ondergaat. Zo vertelt hij:

“Ik denk dat de rally nog maar net begint. We zijn net de zogenaamde seizoensperiode van de cryptozomer ingegaan. Er is een vierjarige cyclus rond iets dat de halvering wordt genoemd, waarbij de blokbeloningen voor het Bitcoin-blockchain elke vier jaar veranderen. Dat zorgt voor een periode van accumulatie in aanloop naar dat evenement, dat volgend jaar in april zal plaatsvinden.

Daarna krijgen we meestal een speculatieve explosie na het halveringsevenement en vervolgens een overreactie aan de onderkant die crypto winter wordt genoemd.”

Yusko herhaalt ook waarvan hij gelooft dat het de belangrijkste toepassing van Bitcoin is. Volgens de executive van Morgan Creek Capital is Bitcoin klaar om goud te vervangen als de basislaag van geld:

“Bitcoin is digitaal goud. Het neemt de plaats in van wat goud 5000 jaar lang heeft gedaan. Er is maar één geld in de wereld: dat is goud.

Geld is een bezit dat bestaat in afwezigheid van een schuld. Goud heeft die rol gespeeld – het bevindt zich op de basislaag van valuta. Valuta, gesteund door schuld, gecreëerd door overheden om handel te vergemakkelijken, bevindt zich bovenop geld: goud.

En 5000 jaar lang heeft goud het goed gedaan. Maar goud is niet draagbaar. Het is niet deelbaar. Bitcoin, een permanent, onveranderlijk grootboek, vervult die rol als basislaag van nieuw geld in de toekomst.

En we zullen de toekomst van financiën daarop bouwen. Andere zaken zoals Ethereum of sommige andere toepassingen van blockchaintechnologie kunnen een rol spelen. Ik zie Ethereum meer als een vervanging voor fiatvaluta.”

Samengevat, volgens Mark Yusko, oprichter en CIO van Morgan Creek Capital, bevinden Bitcoin en de cryptomarkten zich in een nieuwe bullmarkt die naar verwachting zal aanhouden tot het volgende Bitcoin-halveringsevenement, gepland voor april volgend jaar. Hij beschouwt Bitcoin als digitaal goud en stelt dat het goud zal vervangen als de basislaag van geld, waarbij hij wijst op de draagbaarheid en deelbaarheid van Bitcoin in vergelijking met traditioneel goud. Hoewel Yusko mogelijkheden ziet voor andere blockchain-toepassingen zoals Ethereum (ETH), beschouwt hij Ethereum meer als een vervanging voor fiatvaluta.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!