Ticketmaster verkrijgt Web3-gerelateerd handelsmerk

Ticketmaster heeft een web3-handelsmerk ontvangen van het USPTO, waarmee het bedrijf exclusieve rechten krijgt om online marktplaatsen te exploiteren voor crypto-collectibles en non-fungible tokens (NFT’s).

Onder het octrooi heeft Ticketmaster ook toestemming gekregen om transactie- en registratiediensten te bieden met behulp van blockchain-technologie, specifiek voor digitale verzamelobjecten.

Acceptatie van de aanvraag

Ticketmaster’s aanvraag voor IC 035 is geaccepteerd, waardoor het bedrijf een online marktplaats kan opzetten voor kopers en verkopers van crypto-collectibles en op blockchain-technologie gebaseerde non-fungible assets.

De goedkeuring stelt Ticketmaster in staat om verschillende activiteiten te ondernemen, waaronder het exploiteren van online marktplaatsen, het aanbieden van diensten voor digitale verzamelobjecten en het bieden van registratiediensten met behulp van op blockchain gebaseerde softwaretechnologie en smart contracts.

Met deze ontwikkeling krijgt Ticketmaster de mogelijkheid om transactie- en registratiediensten te faciliteren via een online marktplaatsplatform, waarbij gebruik wordt gemaakt van het potentieel van blockchain en smart contracts.

Het platform zal zich richten op digitale verzamelobjecten die een breed scala aan inhoud omvatten, zoals foto’s, afbeeldingen, kunstwerken, video’s, games en virtuele ervaringen op het gebied van kunst, entertainment, sport en popcultuur.

Al een lange tijd in de maak

De discussies over een online marktplaats zijn al gaande sinds eind 2021, toen CEO Michael Rapino van Live Nation tijdens de kwartaalresultaten van het bedrijf veel tijd besteedde aan het bespreken van NFT’s en blockchain-technologie.

Rapino ziet NFT’s als een andere manier om “dat magische moment dat het concert heet” te versterken. De CEO van Live Nation stelt zich voor dat een NFT aan een ticket wordt toegevoegd via Ticketmaster.

Deze stap van de internationale gigant past ook bij de groeiende interesse in digitale assets en de toenemende populariteit van non-fungible tokens.

Ticketmaster’s toetreding tot de online marktplaats voor crypto-collectibles en non-fungible assets versterkt de infrastructuur die deze digitale assets ondersteunt, en biedt een betrouwbaar en gereguleerd platform waarop deelnemers actief kunnen zijn op de markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!