Bitcoin holdings in Coinbase-wallet gestegen met 2,5k na Blackrock EFT-aanvraag

Volgens gegevens van de analyse-tool CryptoQuant is het aantal Bitcoin (BTC) in een Coinbase Custody-wallet met 2.500 BTC gestegen kort nadat BlackRock vorige week een aanvraag indiende voor een Bitcoin ETF. Coinbase Custody is een dienst die wordt aangeboden door de crypto-exchange en stelt institutionele investeerders in staat om grote hoeveelheden tokens, zoals Bitcoin, veilig op te slaan in een wallet. Als de aanvraag van BlackRock wordt goedgekeurd door regelgevers, zal Coinbase Custody optreden als bewaarder voor de Bitcoin die wordt aangehouden in de BlackRock Bitcoin ETF.

Uit gegevens van CryptoQuant blijkt dat de Bitcoin die naar de custody-wallet werd gestuurd, afkomstig was van Coinbase (COIN). Een custody-wallet verschilt van een cold of hot wallet die Coinbase gebruikt om de tegoeden van klanten op te slaan, wat erop wijst dat een grote speler waarschijnlijk de Bitcoin op Coinbase heeft gekocht en de tegoeden naar de bewaarder heeft gestuurd, zoals blijkt uit transactiegegevens.

Volgens CryptoQuant-analist Bradley Park kan de indiening van de ETF-aanvraag door BlackRock een positief sentiment hebben teweeggebracht onder Bitcoin-holders en investeerders, wat de transactie kan verklaren. Park gaf het volgende aan:

“Het BlackRock-effect heeft een positieve invloed gehad op het marktsentiment en zelfs op het Bitcoin-aankoopgedrag van instellingen.”

Het handelsvolume op Coinbase is bijna verdubbeld in de afgelopen week, terwijl de prijzen van BTC met 20% stegen. Gegevens van CoinGecko tonen aan dat er in de afgelopen 24 uur meer dan $2 miljard aan tokens zijn verhandeld op de exchange, het dubbele van het dagelijkse gemiddelde van $1 miljard sinds het begin van juni.

Bitcoin-handelsparen tegen de Amerikaanse dollar en tether (USDT) vertegenwoordigden $900 miljoen van deze volumes, wat wijst op vraag onder handelaren nu de waarde van het activum de grens van $30.000 doorbrak op donderdag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!