Bitcoin zal in 2025 deze prijs hebben, aldus analist

De gastheer van het veel gevolgde YouTube-kanaal InvestAnswers heeft in een recente video voorspeld dat de volgende halvering ervoor zal zorgen dat Bitcoin (BTC) uiteindelijk voor het eerst zes cijfers zal halen.

Hij gaf aan dat op basis van historische prijsactie, de volgende halvering van Bitcoin, die wordt verwacht in april 2024, een meer dan een jaar durende bull run zou kunnen ontketenen. Hij voorspelt dan ook dat de Bitcoin koers op 19 september 2025 $157.279 zal bereiken. Hij zei het volgende:

“Stel je een run van 15, 16 maanden voor. Wat er gebeurt als de geschiedenis zich herhaalt, is het leuke gedeelte… Je hebt de datum van 19 september 2025, wat de tijd zou kunnen zijn van de nieuwe all-time high, die ver verwijderd is van vandaag, dames en heren, meer dan twee jaar. Maar die prijs, als we 2,27 keer de vorige all-time high doen, zou dat ons naar $157.279 kunnen brengen – een theoretisch doel natuurlijk.

Bitcoin is enorm gestegen na eerdere halveringsgebeurtenissen, die elke vier jaar plaatsvinden. Het Bitcoin-halving-evenement van volgend jaar zal de hoeveelheid nieuwe BTC die op de markt komt verminderen van 6,25 Bitcoin per blok naar 3,125 Bitcoin per blok.”

Volgens de handelaar wordt zijn koersdoel in september 2025 waarschijnlijker als er meer institutionele acceptatie is, bijvoorbeeld als BlackRock erin slaagt een exchange-traded fund (ETF) te lanceren, nadat het vorige week ter goedkeuring is aangevraagd. Hij gaf het onderstaande:

“Er zijn een aantal dingen die deze keer anders zijn. Heel belangrijk om te benadrukken. Ten eerste is er veel meer adoptie. Oké, en er is niet veel meer aanbod, en het aanbod zal krap worden. En als een grote speler zoals we vorige week allemaal over BlackRock hoorden, als ze zich in de strijd zouden storten, zou dit $157.279-nummer erg bullish kunnen lijken.”

De belegger waarschuwde echter dat als de macro-economische omstandigheden een onverwachte en ernstige wending nemen, de halvering er alleen maar toe kan leiden dat Bitcoin zijn vorige hoogste punt ooit opnieuw bereikt. Hij sloot af met:

“Maar om de zaken in evenwicht te brengen, is er ook de bearmarkt. Als het op macro-, globaal geopolitiek vlak lelijk wordt, geloof ik, in het slechtste geval, komen we terug op $69.000, wat nog steeds erg indrukwekkend is vanaf waar we nu zijn. Dus over iets meer dan twee en een derde jaar zou het terug kunnen gaan naar $69.000 en Bitcoin handelt momenteel net geen $27.000. Moeilijk te geloven dat je het drie dagen geleden voor $25.000 had kunnen kopen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!