Amerikaans congreslid hoopt dat crypto verdwijnt

Amerikaans congreslid Brad Sherman heeft in een recent interview met CNBC zijn anti-crypto standpunt herhaald, waarbij hij aangaf dat crypto “zoveel oplichters heeft aangetrokken en zeker regulering nodig heeft”.

Tevens sprak het lid van het House Financial Services Committee van de Verenigde Staten ook in het programma ‘The Exchange’, voorafgaand aan de aankondiging van de rente door de Fed. Zijn opmerkingen volgden ook op de recente regelgevende actie tegen Binance en Coinbase door de Securities and Exchange Commission (SEC) van de VS.

Crypto is niet goed voor betalingen

Gevraagd of de regulering van cryptocurrencies en de plotselinge golf van handhavingsacties en rechtszaken door de SEC het einde van crypto in Amerika voorspelden, antwoordde het congreslid: “Ik hoop het, maar ik denk het niet”, en voegde eraan toe dat crypto, zelfs als een investeringsnetwerk, niet goed was voor Amerika. Hij ging verder met:

“Als je luistert naar de promotors, zeggen ze dat ze proberen een kredietsysteem te creëren dat ondoordringbaar is voor de federale overheid, zodat het beschikbaar is voor mensen die sancties willen ontduiken. Zodat de VS geen belangrijke rol meer speelt in internationale aangelegenheden.”

Hij voegde eraan toe dat de definitie van cryptocurrency “verborgen geld” was en dat belasting- en sanctieontduikers dit soort geld nodig hebben.

“Crypto zal verdwijnen door crypto”

Op het argument dat crypto er is om de transactiekosten voor de gemiddelde Amerikaan te verlagen, riep hij uit dat de industrie al een tijdje bestaat en dat zelfs toen het een marktkapitalisatie van $3 biljoen bereikte, het “niet gemakkelijker of goedkoper was om een broodje te kopen”. Hij vervolgde met:

“Je gaat naar Subway, je kunt een betaalpas gebruiken en je kunt een creditcard gebruiken. Als je crypto hebt, wat doe je dan? Je moet het omzetten in [fiat] geld, vervolgens overmaken naar je betaalpas en dan een broodje kopen. Het is geen betalingssysteem, het is geen valuta. Het is een poging om biljoenen dollars te verdienen door een valuta te creëren.”

Hoewel hij niet denkt dat crypto “gereguleerd zal worden tot het niet meer bestaat”, zei Sherman dat de ondergang van de industrie zichzelf zal veroorzaken. Hij sloot af met:

“Het heeft zoveel oplichters aangetrokken en het heeft zeker regulering nodig. Sam Bankman-Fried is niet de enige. Uiteindelijk denk ik dat crypto zal vervagen door crypto. Er is geen logische reden waarom Bitcoin waardevoller is dan hamstercoin en als hamstercoin bestaat, wat dacht je van cobra coin? Een jaar geleden zei ik, nou, er is geen mangoestcoin – misschien moet er een mangoestcoin zijn en ze hebben er een gemaakt en een tijdlang was het miljoenen dollars waard.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!