Pro-XRP-advocaat zegt dat SEC hard zal blijven optreden tegen crypto, totdat grote banken de markt controleren

Pro-XRP-advocaat John Deaton heeft aangegeven dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) hard zal blijven optreden tegen crypto, totdat grote banken de markt kunnen controleren.

Deaton, die XRP-houders vertegenwoordigde in Ripple’s rechtszaak met de SEC, stelde dat zodra bankreuzen zoals JPMorgan en Goldman Sachs hun deel van de cryptotaart krijgen, Amerikaanse functionarissen gemakkelijk een regelgevingskader voor de industrie zullen opstellen. Hij zei het volgende:

“Crypto is niet dood. Ik zeg dit nog een keer: dit gaat allemaal over het verpletteren van de markt en dan, kijk, JPMorgan en Goldman Sachs, enz. zal een groter deel krijgen en dan Gensler bellen, en dan zal er een ‘raamwerk’ worden uitgewerkt.”

Vorige week heeft de SEC aanklachten ingediend tegen zowel Coinbase als Binance, de twee grootste crypto-exchanges ter wereld. Deaton gaf echter aan dat de aanklachten deel uitmaken van een voortdurende anti-crypto-agenda, die er uiteindelijk toe zal leiden dat grote instellingen een groot deel van de industrie opkopen. Hij zei het onderstaande:

“Ik heb gehoord dat 50% van het investeringskapitaal in de wereld zich in de VS bevindt. Dat is veel invloed. Deze oorlog zou altijd erger worden voordat het beter werd. Toen de SEC een TRO (tijdelijk straatverbod) zocht met betrekking tot de activa van Binance, gaf dit aan dat een DOJ-zaak (Department of Justice) de volgende zou kunnen zijn. Het maakt deel uit van de anti-crypto-agenda.”

Maanden voordat Coinbase werd aangeklaagd, zei Deaton al dat hij verwachtte dat voorzitter Gary Gensler en de SEC een offensief tegen de beurs zouden lanceren. Hij zei hierover het volgende:

“Ik zeg al een jaar dat dit het plan was. Zodra de markt onderaan staat en de gevestigde exploitanten een groter stuk krijgen, zullen Gary en de SEC om de tafel komen en een vorm van richtlijnen of duidelijkheid uitwerken…

Zelfs als [Ripple CEO] Brad Garlinghouse gelijk heeft en 99% van de crypto naar nul gaat, zouden er nog steeds 100-200 projecten overblijven – dus je snapt het wel. Utility zal de dag winnen. Ik heb geen idee waar de bodem is, maar wat voor mij duidelijk is, is de agenda die wordt nagestreefd door toezichthouders zoals Goldman Gary.

Coinbase heeft een marktkapitalisatie van minder dan $9 miljard met $5 miljard in contanten. Het zou me niet verbazen als er een overnamepoging zou plaatsvinden als [CEO van Coinbase] Brian Armstrong geen zittende partner accepteert. Het zou me niet verbazen als Gary Coinbase aanklaagt om als de spreekwoordelijke druppel te dienen, terwijl investeerders worden genaaid.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!