Armstrong: crypto-standpunt SEC draaide plotseling in 2021

Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, een van de grootste Amerikaanse cryptocurrency-exchanges, legde uit hoe het bedrijf tot stilstand kwam in de onderhandelingen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

In een recent interview met de Wall Street Journal (WSJ) gaf Armstrong een gedetailleerde beschrijving van de veranderingen in het standpunt van de SEC met betrekking tot de handhaving van cryptocurrency en hoe de exchange uiteindelijk tegenover de regering in de rechtbank kwam te staan. Volgens Armstrong heeft de SEC vóór de notering van de beurs op de Nasdaq in april 2021 het bedrijfsmodel beoordeeld en de aanvraag goedgekeurd. De CEO van Coinbase verklaarde het volgende:

“We gaan terug naar 2021, we wilden een openbaar bedrijf worden en hebben alles beschreven over ons bedrijf, de activa die we op ons platform vermelden en hoe we staken. De SEC stond ons op dat moment toe om een openbaar bedrijf te worden.”

Maar dingen begonnen te veranderen. Een van de eerste acties die Coinbase ondernam vanwege feedback van toezichthouders was het verwijderen van XRP van de exchange. Armstrong verklaarde dat, terwijl de rechtszaak tegen Ripple nog steeds loopt, zij wilden samenwerken met regelgevers en met hen wilden samenwerken. Ongeveer een jaar geleden begon er volgens Armstrong “een totaal andere toon te komen”. Hij vertelde aan de WSJ:

“We kregen van de SEC te horen dat eigenlijk alles behalve Bitcoin als een effect wordt beschouwd. Wij dachten echter dat dit niet overeenkwam met onze interpretatie van de wet.”

Armstrong merkte op dat het bedrijf heeft geprobeerd samen te werken met de SEC en in de afgelopen 12 maanden meer dan 30 vergaderingen met de organisatie heeft gehad. Hoewel de SEC Coinbase “elke denkbare vraag” heeft gesteld, heeft de exchange geen duidelijkheid gekregen over de regelgeving voor haar werkwijze.

Armstrong benadrukte daarnaast dat de strenge houding van de SEC de reden is achter de huidige juridische stappen tegen de exchange, waarvan Armstrong en velen geloven dat ze ervoor zorgen dat crypto-bedrijven de Verenigde Staten verlaten. Hierover zei hij:

“De enige hooggeplaatste verklaringen die ze hebben afgelegd, is dat alles behalve Bitcoin als een effect wordt beschouwd, maar dat staat niet in de wet. Dit zou ook het einde kunnen betekenen van de crypto-industrie in de Verenigde Staten.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!