Bullish ommekeer in zicht voor de cryptomarkt? Deze statistiek suggereert van wel…

Het blockchain-analyseplatform Santiment heeft onlangs aangegeven dat een belangrijke statistiek suggereert dat er een ommekeer aan de horizon staat voor de cryptomarkt.

Santiment zei dat discussies over het gebruik van bepaalde crypto-termen op social mediaplatforms snel afkoelen, wat aangeeft dat de laatste marktdip bijna een bodem heeft bereikt. Het gaf het volgende aan:

“Crypto-discussiepercentages op Twitter, Telegram, Discord, Reddit en 4Chan dalen naarmate traders tekenen van desinteresse vertonen. Beschouw deze drop-offs als een teken dat de markten dichter bij capitulatie komen, wat traditioneel bullish is.”

Image

Vervolgens merkte het bedrijf op dat het aanbod van Ethereum (ETH) op beurzen een recorddieptepunt nadert, wat suggereert dat het potentieel van een toekomstige uitverkoop minder groot is voor de leidende altcoin.

Het analysebedrijf waarschuwde echter dat de komende dagen volatiel kunnen zijn voor Ethereum, aangezien de stortingstransacties van ETH omhoogschoten om de week af te sluiten. Het zei het onderstaande:

“Het aanbod van Ethereum op beurzen blijft dalen tot recorddieptepunten, nu op slechts 9,47%, wat een lager risico op een toekomstige uitverkoop inhoudt. Het aantal actieve stortingsadressen bereikte echter net het hoogste niveau sinds maart, wat impliceert dat dit weekend volatiel kan zijn.”

Image

Ten slotte zei Santiment dat het Bitcoin (BTC)-netwerk actievere adressen ziet. Actieve adressen tonen het aantal afzonderlijke adressen dat op een bepaalde dag heeft deelgenomen aan de overdracht van BTC.

Volgens Santiment kunnen toenemende actieve adressen worden gezien als een bullish signaal, vooral als het gepaard gaat met afnemende stortingen op beurzen, aangezien het wijst op een groeiend nut van munten zonder het risico van een mogelijke uitverkoop.

“Nu de volatiliteit over de hele markt toeneemt, is het gebruiksniveau van Bitcoin behoorlijk drastisch gestegen. Het aantal unieke adressen dat interactie heeft op het BTC-netwerk heeft de afgelopen twee dagen elk meer dan een miljoen overschreden, de eerste keer sinds 21 april.”

Image

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!