Litecoin ziet er goed uit, volgens Michaël van de Poppe

De veel gevolgde Nederlandse cryptocurrency-analist Michaël van de Poppe heeft onlangs zijn volgers op Twitter een update gegeven over de huidige staat van altcoins, waarbij hij specifiek keek naar Litecoin (LTC).

Van de Poppe verteld zijn 657.300 volgers dat de totale marktkapitalisatie voor altcoins “zware” steun heeft op het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken (MA) en het exponentiële voortschrijdend gemiddelde (EMA). Hij tweette het volgende:

“De totale marktkapitalisatie voor altcoins bevindt zich op een cruciaal niveau.

Het laat zien dat we kijken naar een zware ondersteuning op de 200-Week MA en EMA.

Als die aanhouden, is een nieuwe impuls naar boven waarschijnlijk.”

Specifiek kijkend naar de 200 weken durende MA en EMA van LTC, gaf Van de Poppe aan dat de Litecoin koers klaar is voor prijsbewegingen naarmate we de halvering naderen. Hij zei het volgende:

“Litecoin vecht opnieuw tegen de 200-MA en EMA op het wekelijkse tijdsbestek.

Klaar voor een uitbraak, nu we dichter bij de halvering komen.”

De halvering van Litecoin is een evenement dat elke vier jaar plaatsvindt waarbij de blokbeloning voor het minen van Litecoin wordt gehalveerd. Dit vermindert het aanbod van Litecoin en kan leiden tot een prijsstijging. De handelaar denkt dat LTC er goed uitziet op weg naar de halvering, die in augustus van dit jaar wordt verwacht. Hij vervolgde met:

“Litecoin ziet er goed uit.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!