Ethereum maakt zich klaar voor een rally naar $2.000, aldus analist

Na een uitdagend en turbulent jaar in 2022 heeft de cryptocurrency-markt, en met name Ethereum (ETH), in 2023 een opmerkelijke comeback doorgemaakt. Na een periode van uitgebreide marktvolatiliteit, scherpe dalingen en aanhoudende onzekerheden, hebben de crypto-prijzen een krachtig herstel laten zien, wat investeerders een broodnodig gevoel van opluchting heeft gegeven.

Bovendien ziet het er nog beter uit voor Ethereum, volgens de toonaangevende crypto-analist Michaël van de Poppe. Volgens de expert brak de op een na grootste cryptocurrency ter wereld op 24 mei door een belangrijk weerstandsniveau en het verdedigen van dat gebied zal waarschijnlijk leiden tot nog een grote sprong naar $2.000. Hij gaf het onderstaande aan:

“Ethereum brak door het cruciale gebied van $1.825. Zolang dat standhoudt en er kopers instappen, verwacht ik een stijging richting $2.000.”

ETH overschreed eerder dit jaar al de grens van $2.000 en steeg in april zelfs tot $2.130, aangewakkerd door de langverwachte Shapella-upgrade. In dezelfde periode doorbrak Bitcoin (BTC) voor het eerst sinds juni 2022 de psychologische drempel van $30.000.

De belangrijke netwerkupgrade maakte het mogelijk om staking-opnames te doen na een vergrendelingsperiode van twee jaar. Shapella versterkte het optimisme van investeerders over Ethereum omdat het vers kapitaal beschikbaar maakte voor ETH-investeerders.

Naast dat, werd de prijsstijging van Ethereum dit jaar ook gedreven door het bredere herstel van de crypto-markt na een zware neergang in 2022. De crypto-prijzen zijn sterk hersteld in de afgelopen zes maanden, te midden van een veranderend rentevooruitzicht en de recente crisis in de traditionele banksector.

Op het moment van schrijven wordt ETH verhandeld tegen een prijs van $1.818, wat neerkomt op een daling van ongeveer 2% op de dag. De prijs van de cryptocurrency is de afgelopen maand nauwelijks veranderd, met een daling van ongeveer 1,2%. Aan de andere kant blijven de winsten van ETH dit jaar sterk, met een stijging van meer dan 51% sinds het begin van 2023.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!