Saylor: Alle grote banken zullen Bitcoin in bewaring nemen

Naarmate Bitcoin (BTC) steeds populairder wordt onder investeerders over de hele wereld, heeft medeoprichter en uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, Michael Saylor, gewezen op de problemen met zelfbewaring en zijn overtuiging geuit dat er een moment zal komen waarop alle grote banken Bitcoin-bewaar-diensten zullen aanbieden.

Saylor legde uit dat als Bitcoin de oplossing zou worden voor iedereen op de planeet, het onvermijdelijk was dat banken, bedrijven, overheden en non-profitorganisaties allemaal Bitcoin nodig zouden hebben, zoals hij vertelde aan Michelle Makori van Kitco News in een interview dat op 22 mei werd gepubliceerd.

Volgens Saylor zal de stad New York de burgemeester niet toestaan om rond te lopen met Bitcoin in persoonlijke bewaring, en het is niet echt praktisch dat het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten één generaal al het Bitcoin laat hebben. Met dit in gedachten gelooft Saylor het volgende:

“Grote instellingen, kerken, bedrijven en dergelijke zullen een infrastructuur van bewaarders en banken nodig hebben, en dus denk ik dat er een moment zal komen waarop alle grote banken Bitcoin zullen bewaren.”

Bovendien betoogde hij dat sommige groepen mensen redelijkerwijs niet kunnen worden verwacht Bitcoin zelf te bewaren, zoals kinderen die het erven of oudere mensen met dementie, in welk geval een instelling zoals een trustmaatschappij zou moeten optreden die hun Bitcoin-bezittingen voor hen beheert.

Daarnaast benadrukte Saylor dat “als je gelooft dat naties blijven bestaan, dan zul je Bitcoin gehouden zien worden door institutionele bronnen, zij zullen een bank moeten hebben om het voor hen te bewaren.”

“Ik denk dat Bitcoin onvermijdelijk alle traditionele instellingen in de wereld zal doordringen op verschillende manieren om verschillende redenen – economische redenen, fysieke redenen, politieke redenen.”

Ter herinnering, de ondernemingsgerichte business intelligence (BI) softwareleverancier MicroStrategy heeft tot nu toe meer dan 140.000 BTC gekocht, wat door sommigen, waaronder Hal Press, de oprichter en CEO van het op cryptocurrency gerichte investeringsfonds North Rock Digital, is bekritiseerd als een “belachelijk domme” strategie.

Ondertussen wisselde het vlaggenschip van gedecentraliseerde financiën (DeFi) op het moment van schrijven van eigenaar tegen de prijs van $27.264, een stijging van 1,53% op de dag en een winst van 0,66% in de afgelopen week, terwijl het probeert de verliezen van 1,70% van de afgelopen maand ongedaan te maken.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!