Bitcon koers gaat dit weekend uitbreken, volgens analist

De crypto-handelaar en analist, Crypto Rover, voorspelde vanochtend in een tweet dat er dit weekend een uitbraak voor de Bitcoin koers aan zit te komen. Hij voorspelde dit nadat er een parallelle wig was gevormd op de 3-daagse grafiek van BTC. Hij tweette het volgende plaatje:

Op het moment van schrijven gaf CoinMarketCap aan dat BTC in de afgelopen 24 uur een winst van 0,25% had behaald. Hierdoor stond de prijs van Bitcoin (BTC) net onder het belangrijke niveau van $27.000, op $26,9K. Dit kwam bovenop de al positieve wekelijkse prijsprestatie van de toonaangevende crypto, waarmee de totale wekelijkse winst op +0,28% kwam.

BTC slaagde er niet in om zijn positieve prestatie tegenover de dollar te evenaren met zijn grootste concurrent, Ethereum (ETH). Op het moment van schrijven stond BTC 0,15% lager ten opzichte van ETH.

De prijs van BTC sloot donderdag onder het psychologische niveau van $27.000 na een daling van meer dan 2% in de handelssessie van die dag. Gisteren probeerde het weer boven dit belangrijke niveau te komen en bereikte het een hoogtepunt van $27.183, maar daalde uiteindelijk naar $26.880 bij het sluiten van de dag.

De uitbraak die Crypto Rover voorspeld heeft, zou een opleving kunnen zijn, aangezien er op de daggrafiek van BTC een aanzienlijke bullish vlag dreigde te worden geactiveerd. Op dit moment was de dagelijkse RSI-lijn op zoek om bullish boven de dagelijkse RSI SMA-lijn te kruisen. Daarnaast bevond de dagelijkse RSI zich in oversold-gebied.

Als deze twee lijnen elkaar kruisen, kan BTC weer stijgen boven de $27.000 voordat het richting $27.723,73 beweegt. Aan de andere kant, als de prijs van BTC onder het volgende ondersteuningsniveau van $26.300 breekt, zal het scherp dalen naar het volgende ondersteuningsniveau rond $24.700.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!