Dogecoin haalt Bitcoin in op het gebied van dagelijkse transacties

Dogecoin (DOGE) heeft op woensdag Bitcoin (BTC) ingehaald wat betreft dagelijkse transacties nadat de nieuwe DRC-20 standaard werd geïntroduceerd.

Volgens nieuwe gegevens van blockchain tracker BitInfoCharts heeft het aantal dagelijkse transacties op de DOGE-blockchain een nieuwe recordhoogte bereikt, en overtrof zelfs die van de koningsmunt.

Wat is DRC-20?

De DRC-20 standaard is een set regels die ontwikkelaars kunnen volgen om tokens te creëren op het Dogecoin-netwerk. Ze worden gemaakt met behulp van dezelfde technologie als cryptocurrencies, maar worden meestal niet gebruikt als valuta. In plaats daarvan worden ze gebruikt om eigendom te vertegenwoordigen. De DRC-20 standaard is vergelijkbaar met de BRC-20 standaard van Bitcoin.

DRC-20 vergroot populariteit van het Dogecoin-netwerk

De gegevens tonen aan dat van 10 mei tot 11 mei, een dag na de introductie van DRC-20 tokens, transacties op het Dogecoin blockchain bijna vertienvoudigden van 48.547 naar 456.491. Slechts twee dagen later piekte dat aantal tot 628.209 voordat het terugzakte naar 88.453.

Op 17 mei bereikte het aantal transacties op de memecoin echter meer dan 1,1 miljoen, ruimschoots hoger dan dat van BTC op dat moment, die ongeveer 580.000 dagelijkse transacties had.

Dit markeert de tweede keer dat transacties op DOGE die op BTC overtreffen, volgens de gegevens. De eerste keer was in december 2013, kort na de lancering van Dogecoin, toen Bitcoin ongeveer 67.000 transacties had en DOGE ongeveer 92.000.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!