Garlinghouse: De VS maakt de regels zo verwarrend mogelijk

Met de Verenigde Staten die de regelgeving voor crypto zo verwarrend mogelijk maken, “heeft ondernemerschap en investering geen andere keuze dan te overwegen om naar andere rechtsgebieden te verhuizen. Onder de belangrijkste begunstigden van de negatieve regelgevingssituatie in de VS bevindt zich Europa,” merkte Garlinghouse, de CEO van Ripple (XRP), op. Hieraan werd het onderstaande toegevoegd:

“Eerlijk gezegd is dat de reden waarom je ziet dat ondernemerschap en investeringen naar andere rechtsgebieden stromen – en zeker Europa is een aanzienlijke begunstigde geweest van de verwarring die in de VS heeft bestaan.”

Naast Europa, dat onlangs de baanbrekende MiCA-regels heeft goedgekeurd, tonen rechtsgebieden die in termen van het zoeken naar duidelijkheid voor regelgeving op het gebied van crypto grotere groei vertonen, onder andere de VAE, het VK en Singapore.

Het verschaffen van “regels voor de weg” en duidelijkheid over de regelgeving voor digitale activa stelt ondernemers en investeerders in staat om constructief om te gaan met de regelgevers in deze landen, aldus Garlinghouse tijdens het interview met CNBC.

Amerikaanse regelgevers hebben de afgelopen maanden hun harde optreden tegen crypto-bedrijven opgevoerd, waarbij grote spelers in de industrie, zoals Coinbase, hun zorgen hebben geuit. In december diende de SEC een rechtszaak in tegen Ripple, waarin het bedrijf werd beschuldigd van schending van effectenwetten door XRP, zijn eigen cryptocurrency, te verkopen zonder deze eerst te registreren bij de toezichthouder.

Ripple heeft de beschuldigingen ontkend en vecht de rechtszaak aan, waarvan het uiteindelijke vonnis met grote belangstelling wordt gevolgd in de crypto-industrie. Zoals Invezz meldde, behaalde het bedrijf begin deze week een nieuwe overwinning met betrekking tot de zaak.

Ripple investeert buiten de VS Garlinghouse zei dat Ripple meer investeert buiten de VS vanwege de verwarring rond de Amerikaanse regelgeving. Hij zei dat 95% van de klanten van Ripple buiten de VS is en dat het grootste deel van de nieuwe aanwervingen van Ripple dit jaar buiten de VS zal plaatsvinden.

De CEO van Ripple sprak ook over de financiële positie van het bedrijf en zei dat ze er financieel goed voor staan. Dit waren zijn opmerkingen nadat Ripple woensdag aankondigde dat het Metaco, een Zwitsers bedrijf voor cryptobewaaroplossingen, had overgenomen. Hij zei dat Ripple de aankoop van Metaco heeft gefinancierd met $250 miljoen aan contanten van zijn eigen balans. Garlinghouse zei:

“We denken dat Metaco perfect past bij waar we vandaag de dag onze klanten willen laten groeien.”

Over de beursgang van Ripple zei Garlinghouse dat het bedrijf geen haast heeft om naar de beurs te gaan. Volgens hem heeft Ripple op dit moment geen behoefte aan meer kapitaal en zal het alleen naar de beurs gaan als het van mening is dat dit de mogelijkheid biedt om het bedrijf en de klantbeleving te verbeteren.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!