Dit kan de volgende boom in crypto veroorzaken, aldus Solana-oprichter

Mede-oprichter van Solana (SOL), Anatoly Yakovenko, heeft onlangs aangegeven dat een cruciale ontwikkeling in de crypto-ruimte een enorme toename van de acceptatie van digitale activa kan veroorzaken.

Yakovenko zei in een nieuw interview met Scott Melker dat de stablecoin-wetgeving in de Verenigde staten de deuren wijd open zou kunnen blazen wat betreft het onboarden van nieuwe gebruikers in de sector. Hij zei het volgende:

“Mijn grote hoop/droom is dat het Congres dit jaar de stablecoin-wetgeving goedkeurt en dat we duizend stablecoins zien opbloeien die wereldwijd concurreren en elk mens ter wereld toegang geven tot een digitale dollar.

En dat betekent dat we het grootste deel van de wereld effectief beginnen te onboarden voor de digitale dollar op Solana, omdat het de beste plek is om het te doen. Maar effectief tegen een snelle, goedkope blockchain.

En als je eenmaal genoeg gebruikers hebt met portemonnees en zelfbewaring die dit allemaal doen, denk ik dat je echt een markt hebt die groot genoeg is [en] je kunt beginnen met het testen van alle andere bedrijfsmodellen. Maar we zullen zien wat er gebeurt, toch? Ik denk dat dit een van de onderdelen is die een enorme groei in crypto-adoptie kunnen veroorzaken.”

Yakovenko gaf ook aan dat hij het eens is met het impopulaire gevoel dat stablecoins de “killer-app” zijn die waarschijnlijk gebruikers over de hele wereld zal aantrekken, vooral degenen die in landen met instortende valuta’s wonen, omdat ze een serieuze behoefte hebben aan toegang tot digitale dollars.

Vorige maand heeft het Amerikaanse House Committee on Financial Services een ontwerp van stablecoin-wetsvoorstel gepubliceerd waarin kwalificaties en vereisten worden voorgesteld om een ​​stablecoin-uitgever te zijn en waarin de strafrechtelijke sancties voor overtreders worden beschreven. Daarnaast zou het ook het onderzoek en de verkenning van een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) vereisen.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!