Russische bedrijven gebruiken actief crypto

Russische wetgevers zijn van plan om binnenkort vier wetten goed te keuren die bedoeld zijn om verschillende aspecten van cryptocurrency te reguleren, zo kondigde een hooggeplaatst lid van het Russische parlement aan. Ondertussen gebruiken Russische bedrijven al digitale activa bij internationale betalingen, aldus de functionaris.

Russische wetgevers zullen eind juli over crypto stemmen

De Staatsdoema, het lagerhuis van het Russische parlement, is van plan om tijdens haar voorjaarsessie, die eindigt op 30 juli, vier wetten inzake crypto aan te nemen, aldus Anatoly Aksakov, voorzitter van het parlementaire Comité voor de financiële markt.

De wetten zijn bedoeld om cryptocurrency mining, internationale crypto-betalingen, belastingheffing op digitale activa en aansprakelijkheid voor hun illegale gebruik te reguleren, aldus de wetgever, geciteerd door het persbureau Interfax. Hij benadrukte dat de ontwerpwetten goed doordacht zijn.

Russische bedrijven gebruiken crypto ‘actief’, Rusland zal 4 relevante wetten aannemen, aldus functionaris Anatoly Aksakov. Aksakov merkte op dat grote Russische bedrijven al actief cryptocurrency gebruiken bij buitenlandse handelsbetalingen, maar dat ze wetgeving willen zien die het wettelijke kader voor dergelijke transacties schetst. Tijdens het Internationale Juridische Forum in St. Petersburg zei hij het volgende:

“Nu zijn we op het punt gekomen dat vier wetten in de praktijk worden aangenomen … Het is heel goed mogelijk dat we alle wetten tijdens de voorjaarsessie aannemen.”

Anatoly Aksakov zei ook dat de autoriteiten rekening willen houden met de meningen van marktdeelnemers over belastingregels. “Waarschijnlijk zullen de normen die van toepassing zijn op DFAs hier zoveel mogelijk in aanmerking worden genomen, aangezien dit een vergelijkbaar instrument is”, aldus de wetgever.

De wet “Over digitale financiële activa” (DFAs), die in januari 2021 van kracht werd, dekt alleen sommige crypto-gerelateerde activiteiten, met name die welke digitale activa met een uitgevende entiteit betreffen, zoals getokeniseerde traditionele activa of utility tokens, bijvoorbeeld.

Tegelijkertijd zijn transacties met gedecentraliseerde cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) nog niet volledig gereguleerd in Rusland. Onder druk van westerse sancties vanwege de Russische invasie van Oekraïne hebben de Russische autoriteiten hun inspanningen op dit gebied opgevoerd.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!