Saylor: Push naar Amerikaanse CBDC zal de vraag naar BTC verhogen

Michael Saylor, mede-oprichter en uitvoerend voorzitter van MicroStrategy, heeft zijn gedachten gedeeld over de mogelijke lancering van een Central Bank Digital Currency (CBDC) in de Verenigde Staten.

In een nieuw interview met Valuetainment zei Saylor dat zorgen over mogelijke valkuilen van een digitale dollar – waaronder massasurveillance van hoe mensen hun geld uitgeven – een intense interesse zullen aanwakkeren in ’s werelds grootste gedecentraliseerde crypto-activum, Bitcoin (BTC). Het volgende werd gemeld:

“Interesse in CBDC’s zal alleen maar meer koortsachtige belangstelling voor Bitcoin stimuleren. Het drijft eigenlijk bewustzijn aan, en Bitcoin groeit naarmate mensen zich meer bewust worden dat ze iets nodig hebben dat een niet-soevereine opslag van waarde is die bestand is tegen de natie-staat…

Ik ben er zeker van dat de overgrote meerderheid van de bevolking fel tegen CBDC’s is en ik zou zeggen dat een behoorlijke meerderheid van de politici er tegen is. Maar er is een randgroep die controle over iedereen wil opleggen en niemand vertrouwt. Op een gegeven moment willen ze waarschijnlijk zelfs zien hoe je $50 uitgeeft. En dat zijn de controlefreaks in de politieke sfeer.”

Saylor zei dat hij betwijfelt dat politici op korte termijn consensus zullen bereiken over een Amerikaanse CBDC en hij verwacht een enorme strijd in het Congres over het onderwerp. Bovendien vroeg Saylor zich vanuit een technisch oogpunt af hoe lang het de regering zal duren om daadwerkelijk een digitale versie van de dollar te creëren.

Maar naarmate de technologie dichter bij de werkelijkheid komt, gelooft hij dat meer mensen zullen erkennen dat de overheid en de private sector de mogelijkheid hebben om cash te controleren en het moeilijk te maken voor mensen om hun kapitaal vrij te besteden. Hij voegde het volgende toe:

“Geld is een opslag van waarde. Een rekeneenheid. Een ruilmiddel. En dan is er nog een vierde eigenschap waar we niet over praten. Het is het ding dat niet wordt gezegd. Het is een systeem van controle.

Bepaalde geldsoorten zijn gemakkelijker te controleren dan andere. Zo praten we over goud als geld, maar heb je ooit geprobeerd om een goudstaaf door een luchthaven te dragen? Erg zwaar. Probeer het de volgende keer. Ze laten je niet door.

In feite, als je $100.000 aan goud naar een luchthaven zou proberen te dragen, zou niet alleen niet doorgaan, maar de veronderstelling zou zijn dat je een crimineel bent die het goud heeft gestolen. En ze zouden het gewoon nemen en houden zonder gerechtelijk bevel.

Het is zeker niet het geld dat in een bank staat in Libanon, Argentinië of ergens in Afrika. Die banken laten je je geld niet opnemen. Kijk maar naar Nigeria – $42 per dag, zoveel kan je uit de bank halen. Ze houden je geld vast. Dus het enige netwerk dat je een redelijke kans geeft om je eigen geld te bezitten en het op de manier te besteden die je wilt, is Bitcoin.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!