MicroStrategy sterk overtuigd van Bitcoin-strategie, aldus Q1 rapport

MicroStrategy, een business intelligence platform, heeft haar toewijding aan haar Bitcoin-investeringsstrategie herhaald nadat het haar eerste kwartaalwinst behaalde sinds 2020. De door Michael Saylor opgerichte firma boekte in het eerste kwartaal van 2023 een winst van $94 miljoen, wat grotendeels werd toegeschreven aan een eenmalig belastingvoordeel van $453,2 miljoen. Naast het belastingvoordeel haalde het bedrijf ook een omzet van $121,9 miljoen binnen, wat een stijging betekent van 2,2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

CEO Phong Lee verklaarde op 1 mei dat de overtuiging van MicroStrategy in haar Bitcoin-investeringsstrategie nog net zo sterk is als voorheen. Het volgende werd aangegeven:

“De overtuiging in onze Bitcoin-strategie blijft sterk nu de digitale activa-omgeving blijft volwassen worden.”

Lee benadrukte ook dat de kernactiviteiten van het bedrijf niet worden beïnvloed door kortetermijnprijsfluctuaties in BTC:

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

“We blijven kostenbewust en investeren in groei, en we zullen onze dubbele strategie blijven uitvoeren om onze business intelligence software business te laten groeien en Bitcoin te verwerven voor de toekomst.”

MicroStrategy-voorzitter Michael Saylor schreef het succesvolle kwartaal toe aan de scherpe uitvoering van het kernbedrijfsmodel van het bedrijf en aan haar Bitcoin-investeringsstrategie. Hij voegde eraan toe dat hij verwacht dat investeerders hun posities in crypto-activa die onder de loep liggen in de regelgevende omgeving binnenkort zullen verlaten en dat dit geld naar Bitcoin zal stromen.

Het bedrijf slaagde er ook in om haar leverage te verminderen door haar $161 miljoen Bitcoin-lening van de nu ingestorte Silverage Bank af te lossen. Volgens eerdere SEC-aangiften kocht het bedrijf 7.500 BTC in het eerste kwartaal in twee aankopen op 23 maart en 5 april, voor een totaal van $179 miljoen. Het bedrijf bezit nu 140.000 BTC, die gezamenlijk zijn aangeschaft tegen een gemiddelde kostprijs van ongeveer $29.803.

Met de huidige prijs van BTC op $28.100 staat MicroStrategy ongeveer 5,7% in de min op haar Bitcoin-investering. Het software-analysebedrijf begon op 5 maart 2021 met het investeren van haar cashreserves in BTC en kocht toen 91.064 BTC – 65% van haar totale holdings vandaag de dag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!