Massale vlucht uit Amerikaanse banken is bijzonder zorgwekkend, aldus Texaanse senator

De Texaanse senator Ted Cruz heeft aangegeven dat het hoeveelheid kapitaal die de Amerikaanse banken ontvlucht, bijzonder zorgwekkend is en kan wijzen op pijn voor gewone Amerikanen.

Cruz zei dat kapitaal de kleinere financiële instellingen verlaat ten gunste van de grotere banken, waardoor een consolidatie van rijkdom binnen de meest dominante ondernemingen ontstaat.

In een interview met Bloomberg gaf Cruz aan dat Silicon Valley Bank (SVB) mogelijk een speciale behandeling heeft gekregen van connecties in Washington tijdens de ineenstorting vorige maand. Hij zei dat het een serieus signaal afgeeft aan kleinere bedrijven in de Verenigde Staten. Hij zei het volgende:

“Het is een echt probleem en je zag de regering-Biden tussenbeide komen en de klanten van de bank in Silicon Valley redden, en… ik denk dat veel van die klanten politiek goede connecties hadden, politieke aanhangers van de president en ik moet zeggen dat er veel overblijft Main Street zat erachter en vroeg zich af: ‘Wat gebeurt er als ik niet veel lobbyisten met een beroerte in dit Witte Huis heb?’

En we moeten duidelijke standaarden hebben die transparant zijn. Ik maak me echt zorgen over de gevolgen, met name over de bezorgdheid dat we een kapitaalvlucht zien weg van gemeenschapsbanken, weg van middelgrote banken, naar de gigantische banken.

Ik denk dat dat echt schadelijk is. Een van de sterke punten van onze economie is de veelheid aan kleine gemeenschapsbanken die we hebben die kleine bedrijven financieren, die ondernemers financieren en als spaarders zeggen: ‘Nou, ik ben veilig als ik bij een gigantische bank zit, maar bij een kleinere bank. Ben ik dat niet,’ dat heeft echt een negatieve impact over de hele linie.'”

De voormalige presidentskandidaat werkt momenteel samen met senator Jim Jordan uit Ohio om de president van de San Francisco Federal Reserve Bank, Mary Daly, te dwingen informatie en documenten te verstrekken met betrekking tot de ineenstorting van SVB. Hierover zei hij het onderstaande:

“We zien een kapitaalvlucht van kleine en middelgrote gemeenschapsbanken naar grote banken. Dit is buitengewoon zorgwekkend – kleine banken ondersteunen bedrijven in de hoofdstraat. [Vertegenwoordiger Jim Jordan] en ik hebben antwoorden geëist van de SF Fed over de oorzaak van het falen van SVB.”

De twee senatoren richten zich in een brief tot Daly en vragen om een ​​volledig antwoord voor 9 mei. Ze schreven het volgende:

“Inderdaad, de behoefte aan transparantie van de Federal Reserve is groter dan ooit. In de weken na de ineenstorting van de SVB verloor het Amerikaanse volk veel vertrouwen in de Federal Reserve, en in het bijzonder de SF Fed.

Democraat-senator Elizabeth Warren zei bijvoorbeeld dat ze geen vertrouwen heeft in uw leiderschap van de bank. Om te beginnen met het herstellen van het vertrouwen van het publiek, verwachten we daarom dat de SF Fed onze verzoeken verwelkomt en snelle en volledige antwoorden geeft.”

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!