Binance heeft naar verluidt beperkingen voor Russen opgeheven

Houders van Russische bankpassen kunnen nu geld storten op Binance, de wereldleider onder de cryptocurrency exchanges. Volgens het Russische nieuwsplatform Kod Durova kunnen stortingen worden gedaan met de Russische Mir kaarten, maar ook met Visa en Mastercard die zijn uitgegeven door Russische banken.

Het rapport laat zien dat Binance-accounts kunnen worden geladen via de Russische betaaldienst Qiwi door de optie ‘bankpas’ te selecteren. De Russische roebel, Britse pond, Turkse lira en euro behoren tot de beschikbare fiat-valuta’s, terwijl de Amerikaanse dollar niet wordt ondersteund.

In maart 2022 stopte Binance met transacties via Russische kaarten, kort nadat Moskou eind februari zijn grootschalige invasie van Oekraïne had gelanceerd. De beperkingen werden toegepast nadat Visa en Mastercard operaties in Rusland hadden opgeschort als onderdeel van westerse sancties tegen de oorlog. Kod Durova schreef het volgende:

“Het omzetten van roebels in cryptocurrency verloopt zonder problemen. Bijvoorbeeld, een order van roebels naar USDT wordt zonder commissie uitgevoerd.”

Investeer nu €5000 gratis via Finst! Start vandaag nog >

Daarnaast meldde Kod Dorova dat opnames naar roebels mogelijk zijn binnen grenzen die variëren tussen 4.300 en 200.000 roebel, wat bijna $2.500 waard is. Met een verwijzing naar de technische ondersteuning van Binance, meldden Russische cryptomedia vorige week dat de beurs ook het limiet van €10.000 op Russische accounts heeft verwijderd. Het werd opgelegd in overeenstemming met het vijfde pakket van sancties van de EU in april 2022.

In oktober ging de Europese Unie zelfs nog verder en voerde een volledig verbod in op het verlenen van alle wallet-, account- of bewaardiensten voor cryptoactiva aan Russische personen en ingezetenen als onderdeel van het achtste pakket van strafmaatregelen ingevoerd door Brussel.

Er is geen officiële aankondiging gedaan over het gemelde verwijderen van het limiet, maar een Binance-ondersteuningsagent bevestigde de afwezigheid ervan aan RBC Crypto. Later wees het bedrijf erop dat haar in de EU geregistreerde entiteiten verboden zijn om diensten te verlenen aan organisaties die in Rusland zijn gevestigd en Russische burgers en verklaarde:

Alle huidige beperkingen met betrekking tot sancties tegen Russische burgers worden door het platform en haar juridische entiteiten in de Europese Unie volledig toegepast.

Volgens Andrey Tugarin, een juridisch expert geciteerd door het toonaangevende Russische cryptonieuwsportaal Bits.media, kan Binance Russische gebruikers mogelijk hebben overgezet naar een entiteit in een andere jurisdictie omdat de EU-beperkingen alleen zouden gelden voor de Europese Unie.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!